Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto rabarbarowe kruszonką"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3779
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 622
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3815
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 715
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3779
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 622
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3815
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 715
Składniki
Miękkie masło utrzeć z cukrem, jajkami oraz żółtkiem na puszystą masę (wszystkie powinny mieć tę samą, pokojową temperaturę). Stopniowo dodawać przesianą mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i śmietanę. Gotowe ciasto wyłożyć na natłuszczoną blachę.
Ułożyć na wierzchu łodygi rabarbaru, posypać cukrem waniliowym. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C na 15 minut. 3 W tym czasie ze składników zagnieść kruszonkę. Posypać nią ciasto, piec jeszcze około 30 minut. Gotowy placek przestudzić. Posypać cukrem pudrem lub polukrować.
ok. 70 minutŹródło: Twoje Imperium