Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto rabarbarowe kruszonką"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4908
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419037
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4908
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419037
Składniki
Miękkie masło utrzeć z cukrem, jajkami oraz żółtkiem na puszystą masę (wszystkie powinny mieć tę samą, pokojową temperaturę). Stopniowo dodawać przesianą mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i śmietanę. Gotowe ciasto wyłożyć na natłuszczoną blachę.
Ułożyć na wierzchu łodygi rabarbaru, posypać cukrem waniliowym. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C na 15 minut. 3 W tym czasie ze składników zagnieść kruszonkę. Posypać nią ciasto, piec jeszcze około 30 minut. Gotowy placek przestudzić. Posypać cukrem pudrem lub polukrować.
ok. 70 minutŹródło: Twoje Imperium