Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto rabarbarowe kruszonką"
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 55
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 98
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 3528
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 55
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 98
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 3528
Składniki
Miękkie masło utrzeć z cukrem, jajkami oraz żółtkiem na puszystą masę (wszystkie powinny mieć tę samą, pokojową temperaturę). Stopniowo dodawać przesianą mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i śmietanę. Gotowe ciasto wyłożyć na natłuszczoną blachę.
Ułożyć na wierzchu łodygi rabarbaru, posypać cukrem waniliowym. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C na 15 minut. 3 W tym czasie ze składników zagnieść kruszonkę. Posypać nią ciasto, piec jeszcze około 30 minut. Gotowy placek przestudzić. Posypać cukrem pudrem lub polukrować.
ok. 70 minutŹródło: Twoje Imperium