Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto rabarbarowe kruszonką"
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 439
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2451
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38689
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1367
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 439
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2451
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38689
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1367
Składniki
Miękkie masło utrzeć z cukrem, jajkami oraz żółtkiem na puszystą masę (wszystkie powinny mieć tę samą, pokojową temperaturę). Stopniowo dodawać przesianą mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i śmietanę. Gotowe ciasto wyłożyć na natłuszczoną blachę.
Ułożyć na wierzchu łodygi rabarbaru, posypać cukrem waniliowym. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C na 15 minut. 3 W tym czasie ze składników zagnieść kruszonkę. Posypać nią ciasto, piec jeszcze około 30 minut. Gotowy placek przestudzić. Posypać cukrem pudrem lub polukrować.
ok. 70 minutŹródło: Twoje Imperium