Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto z gruszkami i orzechami"
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 967
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13574
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 967
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13574
Składniki
Połącz mąkę, sól, proszek do piecz., sodę i imbir. Utrzyj masło z cukrem i 3 łyżkami syropu karmelowego na kremową masę. Dodaj do niej jajka, miksując po dodaniu każdego. Miksując, stopniowo dodawaj suche na zmianę z mlekiem. Na koniec dodaj orzechy.
Gruszki umyj, obierz i pokrój na cienkie, podłużne plastry. Ciasto włóż do okrągłej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułóż plastry gruszek. Piecz ok. 45 min w 180oC. Gotowe ciasto polej syropem.Źródło: Świat kobiety