Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto ze śliwkami i zapachem cynamonu"
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231700
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4932
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36225
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1391
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231700
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4932
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36225
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1391
        
        Składniki
Przepis przysłała Maria Koper z Koronowa
opakowanie mrożonego ciasta francuskiego, jajko, 6-7 łyżek dżemu śliwkowego, 1 kg śliwek, 10 dag masła, 2 łyżeczki cynamonu, 3 łyżki cukru pudru, 6 łyżek cukru.
Ciasto francuskie rozmroź. Jajko roztrzep. Dużą blachę wyłóż papierem do pieczenia. Z ciasta odkrój 12 wąskich pasków, każdy skręć. Resztę cia sta ułóż w formie, środki posmaruj dżemem śliwkowym, a krawędzie jajkiem. Ułóż na nich poskręcane paski ciasta, lekko dociśnij.
Śliwki umyj, przekrój na pół, wyjmij pestki. Pokrój na plastry, ułóż na cieście, posmaruj stopionym masłem, posyp cukrem wymieszanym z cynamonem. Wstaw do rozgrzanego do temp. 190°C piekarnika, piecz 25 minut. Posyp cukrem pudrem.Źródło: Chwila dla Ciebie