Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kakaowy pleśniak z owocami"
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2928
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1087
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1150
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 298
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2871
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2928
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1087
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1150
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 298
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2871
Składniki
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, dodaj pół szklanki cukru, 5 żółtek i kostkę margaryny. Zagnieć.
Podziel ciasto na dwie części. Do jednej dodaj 2 łyżki kakao. Białka ubij ze szklanką cukru. Gdy piana będzie sztywna, wsyp 2 budynie i ponownie zmiksuj.
Ciasto kakaowe wylep na blasze wysmarowanej masłem. Ułóż na niej owoce i posyp całość pokruszoną drugą częścią ciasta. Na wierzchu rozsmaruj pianę.
Piecz pleśniaka 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.Źródło: Kurier TV