Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kokosowe ciasto z polewą"
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 169
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 43221
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 1603
Szybkie i pyszne danie z cukinią, kurczakiem i warzywami.
Odsłon: 443
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 3059
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania. Idealnie spraw...
Odsłon: 216
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 169
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 43221
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 1603
Szybkie i pyszne danie z cukinią, kurczakiem i warzywami.
Odsłon: 443
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 3059
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania. Idealnie spraw...
Odsłon: 216
Składniki
Jajka ubij z cukrem na puch. Wmieszaj roztopione, przestudzone masło, letnie mleko i cukier waniliowy.
Połącz z przesianą mąką z proszkiem do pieczenia. Wlej ciasto do tortownicy, piecz około 25 minut w 180°C.
Biszkopty zmiel i wymieszaj z konfiturą wiśniową. Posmaruj tym wystudzony spód. Budyń ugotuj według przepisu na opakowaniu i odstaw do przestudzenia.
Wiórki kokosowe zalej mlekiem, dodaj cukier, rozmieszaj. Partiami dodawaj budyń i mieszaj do uzyskania gęstego kremu.
Krem kokosowy rozsmaruj na warstwie z konfiturą. Ciasto wstaw do lodówki, żeby stężało.
Schłodzone wyjmij z tortownicy i polej rozpuszczoną polewą. Udekoruj wiórkami kokosowymi.Źródło: Kobieta i życie