Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Puszysta zebra pełna śliwek"
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 825
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 412
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15212
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1862
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 825
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 412
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15212
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1862
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Z białek ubij pianę, dodaj cukier i wymieszaj.
Do masy dodaj żółtka i mąkę z proszkiem do pieczenia. Wlej olej, oranżadę i kilka kropel aromatu. Wymieszaj.
Ciasto podziel na dwie równe części. Jedną wymieszaj z kakao, drugą z 2 łyżkami mąki. Blachę wysmaruj masłem i posyp bułką tartą. Wylewaj na przemian 2 rodzaje masy.
Połówki śliwek ułóż na cieście częścią przekrojoną do góry.
Piecz zebrę 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Posyp ciasto cukrem pudrem.
<strong>Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego</strong>Źródło: Super TV