Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Puszysta zebra pełna śliwek"
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413992
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2215
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413992
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2215
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Z białek ubij pianę, dodaj cukier i wymieszaj.
Do masy dodaj żółtka i mąkę z proszkiem do pieczenia. Wlej olej, oranżadę i kilka kropel aromatu. Wymieszaj.
Ciasto podziel na dwie równe części. Jedną wymieszaj z kakao, drugą z 2 łyżkami mąki. Blachę wysmaruj masłem i posyp bułką tartą. Wylewaj na przemian 2 rodzaje masy.
Połówki śliwek ułóż na cieście częścią przekrojoną do góry.
Piecz zebrę 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Posyp ciasto cukrem pudrem.
<strong>Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego</strong>Źródło: Super TV