Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy istnieją pralinki orzechowe bez grama cukru? Trudno kupić takie w sklepac...
Odsłon: 898
Czy istnieją pralinki orzechowe bez grama cukru? Trudno kupić takie w sklepac...
Odsłon: 898
Składniki
CIASTO 3 szklanki maki przesianej wsypac do wiekszej miski,cukier 1 szklanka, dodac proszek do pieczenia- 2 lyzeczki od herbaty, cukier wanilinowy,maslo 1 kostka, zapach , 2 jajka.Zagniesc kruche ciasto-bedzie nam potrzebne na wylozenie blaszki i na paseczki na wierzch sernika.Kiedy ciasto jest zagniecione i miska jest czysta,to znaczy ,ze dobrze zagnietlismy.1/3 tego ciasta odkladamy , a reszta ciasta wykladamy dokladnie blaszke( ja dalam prostokatna duza).Nagrzewamy piekarnik do 180 st C i wkladamy do goracego piekarnika spod ciasta na 10-12 min,zebysmy byli pewni, ze spod jest upieczony juz w calosci sernika (Usmiech).
MASA SEROWA: Zoltka oddzielic od bialek, zoltka -5 sztuk ,1 szklanka cukru,zapach pomaranczowy, miksowac do bialosci,powoli dodawac reszte masla, miksowac ,po lyzce dodawac twarog-miksowac caly czas,az dodamy cale 1 KG. Dodac 2 budynie sypkie.Tajemnica sernika polega na :jednakowej temperaturze produktow i dlugim miksowaniu(napowietrzaniu) . Nastepnie ubijamy piane pozostala z oddzielenia zoltek od bialek,ubijamy na sztywno,wykladamy na utarta mase serowa,lekko lyzka wymieszamy .Na podpieczony spod,ktory jest na blaszce wykladamy mase serowa,z pozostalego ciasta walkujemy cienkie paseczki i dekorujemy wierz sernika i wkladamy do goracego piekarnika ,rozgrzanego do 175 st C na 1 godz.Po upieczeniu nie wyciagamy sernika,zostawiamy w piekarniku do wystygniecia-w ten sposob mam nie opadnie.
Po wystudzeniu sernika, dekorujemy polewa czekoladowa