Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik wiśniowo- migdałowy"
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 222
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1330
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25151
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 222
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1330
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25151
Składniki
Herbatniki pokrusz w malakserze. Masło stop, przestudź, wymieszaj z okruszkami. Masą wylep spód tortownicy. Schładzaj 30 minut.
Żelatynę namocz w zimnej wodzie, odstaw, aby spęczniała. Śmietanę ubij na sztywno. Twaróg wymieszaj z cukrem oraz likierem. Żelatynę rozpuść, podgrzewając. Połącz ją z masą serową oraz bitą śmietaną. Masę serowo-śmietanową rozsmaruj na przygotowanym spodzie. Wstaw do lodówki na 4 godziny.
Odłóż ok. 1/2 wiśni, resztę zmiksuj i przetrzyj. Mus połącz z likierem i 2/3 szkl. wody. Zagotuj. Proszek na kisiel wymieszaj z 1/2 szkl. wody. Wlej do musu. Gotuj minutę. Przestudź. Rozsmaruj na wierzchu sernika. Posyp resztą wiśni. Schładzaj godzinę.Źródło: Tina