Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik wiśniowo- migdałowy"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 172
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15552
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 176
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 115
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 172
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15552
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 176
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 115
Składniki
Herbatniki pokrusz w malakserze. Masło stop, przestudź, wymieszaj z okruszkami. Masą wylep spód tortownicy. Schładzaj 30 minut.
Żelatynę namocz w zimnej wodzie, odstaw, aby spęczniała. Śmietanę ubij na sztywno. Twaróg wymieszaj z cukrem oraz likierem. Żelatynę rozpuść, podgrzewając. Połącz ją z masą serową oraz bitą śmietaną. Masę serowo-śmietanową rozsmaruj na przygotowanym spodzie. Wstaw do lodówki na 4 godziny.
Odłóż ok. 1/2 wiśni, resztę zmiksuj i przetrzyj. Mus połącz z likierem i 2/3 szkl. wody. Zagotuj. Proszek na kisiel wymieszaj z 1/2 szkl. wody. Wlej do musu. Gotuj minutę. Przestudź. Rozsmaruj na wierzchu sernika. Posyp resztą wiśni. Schładzaj godzinę.Źródło: Tina