Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort marchewkowo-migdałowy"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14051
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15950
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6427
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14051
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15950
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6427
Składniki
Śmietanę mocno podgrzej. Rozpuść w niej czekoladę. Potem schłodź. Marchewki obierz, drobno zetrzyj. Odciśnij sok. Jajka ubij z cukrem. Mąkę przesiej z proszkiem oraz sodą. Sypkie dodawaj porcjami do masy jajecznej na przemian z porcjami oleju.
Wymieszaj z marchwią. Tortownicę wyłóż pergaminem. Nałóż ciasto. Piecz godzinę w temp. 190 st. Wystudź. Ciasto przekrój na 3 placki.
Śmietanę z czekoladą ubij, odłóż połowę. Resztę wymieszaj z 1/2 płatków i likierem. Kremem przełóż placki. Boki i wierzch tortu posmaruj odłożoną bitą śmietaną. Obsyp resztą płatków. Udekoruj stopioną polewą oraz marchewkami z marcepana.Źródło: Tina