Do góry

Dania główne Przepis na:

a''la kebab

ala kebab

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 73

Dodano:

Odsłon: 6168

pyszny kebab

Składniki

  • mąka kukurydziana, pszenna, w zależności od ilości naleśników
  • pierś z kurczaka, 0,5 kg
  • koncentrat pomidorowy, 1
  • śmietana, cały kubeczek
  • czosnek, 4 zabki
  • musztarda, 1 łyżka
  • ser żółty, 0,4 kg
  • cebula, 1
5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
a''la kebab

Przygotowanie

  1. Sos : pomidorowy : piersi z kurczaka pokroić w cienkie paseczki, usmażyć na złoty kolor. cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na złoto. całość wrzucić do garnka, zalać wodą i dusić na wolnym ogniu. dodać koncentrat i zagotować. doprawić do smaku. dodać zakropki. Sos czosnkowy : śmietanę wymieszać z musztardą. posiekać czosnek i dodać do sosu. Usmażyć naleśniki. Na naleśnika nałożyć łyżkę sosu pomidorowego i 2 łyżki sosu czosnkowego. Naleśnika zwinąć w pół. Posypać startym serem żółtym i wstawić do piekarnika ( tak długo aż ser się roztopi ).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń