Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba nie tylko ja mam odwieczny problem co zrobić z kurczakiem z "niedzielnego rosołu" :)
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 336
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11132
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3766
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1295
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 336
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11132
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3766
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1295
Składniki
Trzeba najpierw przygotować wszystkie składniki
Na dużej patelni bądź w dużym rondlu rozgrzewamy oliwę i masło. Wsypujemy cebulę, zioła, ostrą papryczkę chili i czosnek. Chwile smażymy tylko do momentu aż cebula się zeszkli. Uważamy żeby czosnek się nie przypalił.
Wsypujemy ryż i smażymy go do momentu aż ziarna się zeszklą i będą się robiły przezroczyste.
Zaczynamy podlewać ryż bulionem. Wlewamy po kilka łyżek i gdy ryż wciągnie bulin dolewamy kolejną porcje bulionu.
Zaczynamy wrzucać powoli pozostałe składniki: paprykę, pieczarki, mięso. Jeżeli trzeba podlewamy nadal bulionem. Na koniec wrzucamy kukurydzę. Dokładamy jeszcze kawałek masła ( ok 2 łyżki)
Podajemy posypane startym parmezanem.
Uwaga! z podanych proporcji wychodzi olbrzymia porcja risotto :) Smacznego