Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba nie tylko ja mam odwieczny problem co zrobić z kurczakiem z "niedzielnego rosołu" :)
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 933
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4559
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1188
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 529
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 933
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4559
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1188
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 529
Składniki
Trzeba najpierw przygotować wszystkie składniki
Na dużej patelni bądź w dużym rondlu rozgrzewamy oliwę i masło. Wsypujemy cebulę, zioła, ostrą papryczkę chili i czosnek. Chwile smażymy tylko do momentu aż cebula się zeszkli. Uważamy żeby czosnek się nie przypalił.
Wsypujemy ryż i smażymy go do momentu aż ziarna się zeszklą i będą się robiły przezroczyste.
Zaczynamy podlewać ryż bulionem. Wlewamy po kilka łyżek i gdy ryż wciągnie bulin dolewamy kolejną porcje bulionu.
Zaczynamy wrzucać powoli pozostałe składniki: paprykę, pieczarki, mięso. Jeżeli trzeba podlewamy nadal bulionem. Na koniec wrzucamy kukurydzę. Dokładamy jeszcze kawałek masła ( ok 2 łyżki)
Podajemy posypane startym parmezanem.
Uwaga! z podanych proporcji wychodzi olbrzymia porcja risotto :) Smacznego