Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Agrest w soku własnym z malinami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12295
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1385
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13090
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5296
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12295
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1385
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13090
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5296
Składniki
Maliny i agrest oczyść, szybko umyj i osusz. Agrest ponakłuwaj igłą (aby nie popękał w gotowaniu). Zagotuj wodę. Do wrzątku wsyp cukier, a gdy się rozpuści, wrzuć agrest. Gotuj na małym ogniu około 10 minut.
Następnie dodaj maliny, ponownie zagotuj i przełóż do słoików. Pasteryzuj 20 minut w temp. 80 st. C. Pozostaw do ostygnięcia.Źródło: Tele Tydzień