Do góry

Dania główne Przepis na:

Agrest w soku własnym z malinami

Agrest w soku własnym z malinami

Autor:

Przepisów i artykułów: 521 Ocena: 4434

Dodano:

Odsłon: 4

Sprawdzony przepis na "Agrest w soku własnym z malinami"

Składniki

  • 1/2 kg malin
  • 1/2 kg agrestu
  • 1/2 kg cukru
  • 1/2 l wody
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Maliny i agrest oczyść, szybko umyj i osusz. Agrest ponakłuwaj igłą (aby nie popękał w gotowaniu). Zagotuj wodę. Do wrzątku wsyp cukier, a gdy się rozpuści, wrzuć agrest. Gotuj na małym ogniu około 10 minut.

  2. Następnie dodaj maliny, ponownie zagotuj i przełóż do słoików. Pasteryzuj 20 minut w temp. 80 st. C. Pozostaw do ostygnięcia.

    Źródło: Tele Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń