Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Agrest w soku własnym z malinami"
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 484
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 242
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9651
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1121
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4464
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 484
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 242
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9651
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1121
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4464
Składniki
Maliny i agrest oczyść, szybko umyj i osusz. Agrest ponakłuwaj igłą (aby nie popękał w gotowaniu). Zagotuj wodę. Do wrzątku wsyp cukier, a gdy się rozpuści, wrzuć agrest. Gotuj na małym ogniu około 10 minut.
Następnie dodaj maliny, ponownie zagotuj i przełóż do słoików. Pasteryzuj 20 minut w temp. 80 st. C. Pozostaw do ostygnięcia.Źródło: Tele Tydzień