Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Agrest w soku własnym z malinami"
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 226
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25591
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 226
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25591
Składniki
Maliny i agrest oczyść, szybko umyj i osusz. Agrest ponakłuwaj igłą (aby nie popękał w gotowaniu). Zagotuj wodę. Do wrzątku wsyp cukier, a gdy się rozpuści, wrzuć agrest. Gotuj na małym ogniu około 10 minut.
Następnie dodaj maliny, ponownie zagotuj i przełóż do słoików. Pasteryzuj 20 minut w temp. 80 st. C. Pozostaw do ostygnięcia.Źródło: Tele Tydzień