Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Aksamitny krem selerowy z rzodkiewką"
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2906
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 948
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1102
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 271
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2837
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2906
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 948
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1102
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 271
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2837
Składniki
Selery i ziemniaki obierz, pokrój na kawałki. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Boczek pokrój w kostkę. Wrzuć na rozgrzaną patelnię. Wysmaż na chrupko, zdejmij.
Na tej samej patelni rozgrzej masło, zeszklij na nim cebulę i czosnek. Przełóż je do garnka. Dodaj ziemniaki oraz seler. Poczekaj, aż całość zawrze, zmniejsz płomień i gotuj 15–20 minut.
Rzodkiewki oczyść, opłucz, grubo zetrzyj. Warzywa razem z wywarem zmiksuj na gładko. Przypraw na pikantnie solą, pieprzem oraz curry. Rozlej do kokilek.
Do każdej nalej porcję śmietany. Lekko przemieszaj widelcem, aby powstał dekoracyjny wzorek. Zupę posyp kosteczkami boczku. Na wierzchu połóż startą rzodkiewkę i rzeżuchę.Źródło: Naj