Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Aksamitny krem selerowy z rzodkiewką"
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 91
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2620
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 106324
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2055
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 91
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2620
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 106324
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2055
Składniki
Selery i ziemniaki obierz, pokrój na kawałki. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Boczek pokrój w kostkę. Wrzuć na rozgrzaną patelnię. Wysmaż na chrupko, zdejmij.
Na tej samej patelni rozgrzej masło, zeszklij na nim cebulę i czosnek. Przełóż je do garnka. Dodaj ziemniaki oraz seler. Poczekaj, aż całość zawrze, zmniejsz płomień i gotuj 15–20 minut.
Rzodkiewki oczyść, opłucz, grubo zetrzyj. Warzywa razem z wywarem zmiksuj na gładko. Przypraw na pikantnie solą, pieprzem oraz curry. Rozlej do kokilek.
Do każdej nalej porcję śmietany. Lekko przemieszaj widelcem, aby powstał dekoracyjny wzorek. Zupę posyp kosteczkami boczku. Na wierzchu połóż startą rzodkiewkę i rzeżuchę.Źródło: Naj