Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Aksamitny krem selerowy z rzodkiewką"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10895
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3527
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2605
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10895
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3527
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2605
Składniki
Selery i ziemniaki obierz, pokrój na kawałki. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Boczek pokrój w kostkę. Wrzuć na rozgrzaną patelnię. Wysmaż na chrupko, zdejmij.
Na tej samej patelni rozgrzej masło, zeszklij na nim cebulę i czosnek. Przełóż je do garnka. Dodaj ziemniaki oraz seler. Poczekaj, aż całość zawrze, zmniejsz płomień i gotuj 15–20 minut.
Rzodkiewki oczyść, opłucz, grubo zetrzyj. Warzywa razem z wywarem zmiksuj na gładko. Przypraw na pikantnie solą, pieprzem oraz curry. Rozlej do kokilek.
Do każdej nalej porcję śmietany. Lekko przemieszaj widelcem, aby powstał dekoracyjny wzorek. Zupę posyp kosteczkami boczku. Na wierzchu połóż startą rzodkiewkę i rzeżuchę.Źródło: Naj