Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Aksamitny krem selerowy z rzodkiewką"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2317
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421501
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2095
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2317
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421501
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2095
Składniki
Selery i ziemniaki obierz, pokrój na kawałki. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Boczek pokrój w kostkę. Wrzuć na rozgrzaną patelnię. Wysmaż na chrupko, zdejmij.
Na tej samej patelni rozgrzej masło, zeszklij na nim cebulę i czosnek. Przełóż je do garnka. Dodaj ziemniaki oraz seler. Poczekaj, aż całość zawrze, zmniejsz płomień i gotuj 15–20 minut.
Rzodkiewki oczyść, opłucz, grubo zetrzyj. Warzywa razem z wywarem zmiksuj na gładko. Przypraw na pikantnie solą, pieprzem oraz curry. Rozlej do kokilek.
Do każdej nalej porcję śmietany. Lekko przemieszaj widelcem, aby powstał dekoracyjny wzorek. Zupę posyp kosteczkami boczku. Na wierzchu połóż startą rzodkiewkę i rzeżuchę.Źródło: Naj