Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Aksamitny krem z pieczarek"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14034
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15897
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6421
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14034
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15897
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6421
Składniki
Pieczarki umyć, pokroić na plasterki, podsmażyć na maśle. Cebulę umyć, obrać, drobno posiekać, zeszklić na łyżce oleju, dodać przyrumienione na maśle pieczarki, poddusić pod przykryciem, doprawić solą i pieprzem. Część pieczarek odłożyć do dekoracji zupy, resztę zmiksować na idealnie gładki krem z bulionem drobiowym.
150 ml śmietany dokładnie wymieszać z niewielką porcją lekko wystudzonej zupy i tak zahartowaną wlać do garnka, wymieszać z całością zupy. Dzięki temu śmietana się nie zwarzy.
Krem pieczarkowy podawać najlepiej w bulionówkach. Każdą porcję udekorować kawałkami odłożonych podsmażonych pieczarek i umytym posiekanym szczypiorkiem, dodatkowo ozdobić kleksem z reszty śmietany.
Zupę podawaj z grzankami, groszkiem ptysiowym, lanymi kluseczkami albo grubszym makaronem typu świderki.
ok. 35 minut.Źródło: Twoje Imperium