Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Aksamitny krem z pieczarek"
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1067
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 285
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1067
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 285
Składniki
Pieczarki umyć, pokroić na plasterki, podsmażyć na maśle. Cebulę umyć, obrać, drobno posiekać, zeszklić na łyżce oleju, dodać przyrumienione na maśle pieczarki, poddusić pod przykryciem, doprawić solą i pieprzem. Część pieczarek odłożyć do dekoracji zupy, resztę zmiksować na idealnie gładki krem z bulionem drobiowym.
150 ml śmietany dokładnie wymieszać z niewielką porcją lekko wystudzonej zupy i tak zahartowaną wlać do garnka, wymieszać z całością zupy. Dzięki temu śmietana się nie zwarzy.
Krem pieczarkowy podawać najlepiej w bulionówkach. Każdą porcję udekorować kawałkami odłożonych podsmażonych pieczarek i umytym posiekanym szczypiorkiem, dodatkowo ozdobić kleksem z reszty śmietany.
Zupę podawaj z grzankami, groszkiem ptysiowym, lanymi kluseczkami albo grubszym makaronem typu świderki.
ok. 35 minut.Źródło: Twoje Imperium
Przepisy Dania główne
Dania główne
Potrawka z kiełbasy i groszku
Dania główne
Pulpety tandoori
Dania główne
Przepyszne risotto ze smażonym łososiem
Dania główne
Klopsy z jajkiem
Potrawka z kiełbasy i groszku
Bardzo prosta potrawka. Idealna na szybki obiad czy kolację. Może stanowić sa...
Odsłon: 55
Pulpety tandoori
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 103