Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Aksamitny krem z podgrzybków"
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 514
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3569
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 2702
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30533
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 514
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3569
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 2702
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30533
Składniki
Umyj i pokrój osuszone podgrzybki w cienkie plasterki. Wrzuć na rozgrzane masło. Smaż, aż zbrązowieją. Zalej grzyby bulionem warzywnym. Ewentualnie dosól do smaku i całość gotuj na wolnym ogniu 10-15 minut.
Zahartuj śmietanę (wlej do śmietany trochę zupy, by wyrównać temperatury) i razem z pieprzem, szczyptą gałki muszkatołowej i soli dodaj do zupy. Na 1-2 minuty przed końcem gotowania możesz dolać 1/3 szklanki wina, by wzbogacić smak.
Zmiksuj na gładką, jednolitą masę. Posyp rozmarynem.
Usmaż dodatkowo na maśle kilka grzybów, którymi udekorujesz krem.
Czas przygotowania: ok. 30 minut • porcja: 90 kcal • koszt: ok. 2,50 zł • dla 4 osób.Źródło: Olivia