Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Aksamitny krem z podgrzybków"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3739
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2077
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5523
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5541
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3739
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2077
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5523
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5541
Składniki
Umyj i pokrój osuszone podgrzybki w cienkie plasterki. Wrzuć na rozgrzane masło. Smaż, aż zbrązowieją. Zalej grzyby bulionem warzywnym. Ewentualnie dosól do smaku i całość gotuj na wolnym ogniu 10-15 minut.
Zahartuj śmietanę (wlej do śmietany trochę zupy, by wyrównać temperatury) i razem z pieprzem, szczyptą gałki muszkatołowej i soli dodaj do zupy. Na 1-2 minuty przed końcem gotowania możesz dolać 1/3 szklanki wina, by wzbogacić smak.
Zmiksuj na gładką, jednolitą masę. Posyp rozmarynem.
Usmaż dodatkowo na maśle kilka grzybów, którymi udekorujesz krem.
Czas przygotowania: ok. 30 minut • porcja: 90 kcal • koszt: ok. 2,50 zł • dla 4 osób.Źródło: Olivia