Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
6 porcji po: 567 kcal, 42,3 g białka, 34,8 g tłuszczu, 303 mg cholesterolu, 4 g błonnika
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117553
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8146
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3048
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1827
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1402
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117553
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8146
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3048
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1827
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1402
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować i dokładnie utłuc lub przepuścić przez praskę, a potem utrzeć, dodając mleko i szczypiorek oraz nieco soli i pieprzu. Śledzie oczyścić, zdjąć skórkę (jeśli nie są filetowane, wyjąć również kręgosłup).
W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem ułożyć warstwę ziemniaków, na nich śledzie, przykryć je drugą warstwą ziemniaków. wygładzić wierzch potrawy, poukładać grudki masła. Zapiekać 30 min w piekarniku o temp. 180 st. C. Po upieczeniu posypać posiekaną natką