Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
6 porcji po: 567 kcal, 42,3 g białka, 34,8 g tłuszczu, 303 mg cholesterolu, 4 g błonnika
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 102098
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1985
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5846
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5844
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 102098
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1985
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5846
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5844
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować i dokładnie utłuc lub przepuścić przez praskę, a potem utrzeć, dodając mleko i szczypiorek oraz nieco soli i pieprzu. Śledzie oczyścić, zdjąć skórkę (jeśli nie są filetowane, wyjąć również kręgosłup).
W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem ułożyć warstwę ziemniaków, na nich śledzie, przykryć je drugą warstwą ziemniaków. wygładzić wierzch potrawy, poukładać grudki masła. Zapiekać 30 min w piekarniku o temp. 180 st. C. Po upieczeniu posypać posiekaną natką