Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Aromatyczna ciabatta"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1691
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1493
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1473
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1709
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1691
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1493
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1473
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1709
Składniki
Przygotuj zaczyn. Drożdże wkrusz do miski, dodaj 3 łyżki wody, dokładnie wymieszaj. Do miski przesiej mąkę, dodaj drożdże oraz pozostałą wodę, dokładnie wymieszaj. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce na 12 godz.
Pomidory osącz z oleju, pokrój w kostkę. Przesianą mąkę wymieszaj z solą. Do miski wkrusz drożdże, wlej mleko, wymieszaj. Dodaj zaczyn, wodę oraz olej, dokładnie zmiksuj. Wciąż miksując stopniowo wsypuj suche . Na koniec dodaj suszone pomidory oraz tymianek, zmiksuj (ciasto będzie miało luźną konsystencję). Miskę przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 2 godz.
Dużą blachę wyłóż papierem do pieczenia i oprósz mąką. Ciasto podziel na dwie części, z każdej uformuj płaski bochenek o grubości ok. 3 cm. Wierzch oprósz mąką, przy- kryj ściereczką i odstaw na ok. 20 min, by ciasto podwoiło swą objętość.
Piekarnik nagrzej do temp. 220°C, wstaw blachę, piecz 25-30 min.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut. Porcja: 110 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie