Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Aromatyczna konfitura z pigwy"
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 225
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20345
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 225
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20345
Składniki
Owoce pigwy obierz ze skórki i pokrój w niewielkie cząstki. Zasyp cukrem i zostaw na kilka godzin.
Jeśli po tym czasie pigwa nie puści dostatecznie dużo soku, dolej szklankę wody. Dodaj goździki.
Całość przełóż do garnka i gotuj na wolnym ogniu ok. godziny.
Gdy konfitura ściemnieje, dodaj łyżeczkę soku z cytryny i duś ok. 15 min. Przełóż do słoików i zapasteryzuj.Źródło: Takie jest życie