Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Aromatyczna konfitura z pigwy"
Idealny schab na pierwszy i drugi dzień Świąt.
Odsłon: 35
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 633
Przepyszne i pachnące świętami babeczki, które można przygotować z dziećmi z...
Odsłon: 98
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 185
Idealny schab na pierwszy i drugi dzień Świąt.
Odsłon: 35
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 633
Przepyszne i pachnące świętami babeczki, które można przygotować z dziećmi z...
Odsłon: 98
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 185
Składniki
Owoce pigwy obierz ze skórki i pokrój w niewielkie cząstki. Zasyp cukrem i zostaw na kilka godzin.
Jeśli po tym czasie pigwa nie puści dostatecznie dużo soku, dolej szklankę wody. Dodaj goździki.
Całość przełóż do garnka i gotuj na wolnym ogniu ok. godziny.
Gdy konfitura ściemnieje, dodaj łyżeczkę soku z cytryny i duś ok. 15 min. Przełóż do słoików i zapasteryzuj.Źródło: Takie jest życie