Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Aromatyczna konfitura z pigwy"
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 479
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 204
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 479
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 204
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
Owoce pigwy obierz ze skórki i pokrój w niewielkie cząstki. Zasyp cukrem i zostaw na kilka godzin.
Jeśli po tym czasie pigwa nie puści dostatecznie dużo soku, dolej szklankę wody. Dodaj goździki.
Całość przełóż do garnka i gotuj na wolnym ogniu ok. godziny.
Gdy konfitura ściemnieje, dodaj łyżeczkę soku z cytryny i duś ok. 15 min. Przełóż do słoików i zapasteryzuj.Źródło: Takie jest życie