Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Aromatyczna konfitura z pigwy"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1117
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1119
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13130
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1117
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1119
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13130
Składniki
Owoce pigwy obierz ze skórki i pokrój w niewielkie cząstki. Zasyp cukrem i zostaw na kilka godzin.
Jeśli po tym czasie pigwa nie puści dostatecznie dużo soku, dolej szklankę wody. Dodaj goździki.
Całość przełóż do garnka i gotuj na wolnym ogniu ok. godziny.
Gdy konfitura ściemnieje, dodaj łyżeczkę soku z cytryny i duś ok. 15 min. Przełóż do słoików i zapasteryzuj.Źródło: Takie jest życie