Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Aromatyczna konfitura z pigwy"
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 29
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1541
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 222
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 29
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1541
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 222
Składniki
Owoce pigwy obierz ze skórki i pokrój w niewielkie cząstki. Zasyp cukrem i zostaw na kilka godzin.
Jeśli po tym czasie pigwa nie puści dostatecznie dużo soku, dolej szklankę wody. Dodaj goździki.
Całość przełóż do garnka i gotuj na wolnym ogniu ok. godziny.
Gdy konfitura ściemnieje, dodaj łyżeczkę soku z cytryny i duś ok. 15 min. Przełóż do słoików i zapasteryzuj.Źródło: Takie jest życie