Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Aromatyczna konfitura z pigwy"
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 923
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 528
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 923
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 528
Składniki
Owoce pigwy obierz ze skórki i pokrój w niewielkie cząstki. Zasyp cukrem i zostaw na kilka godzin.
Jeśli po tym czasie pigwa nie puści dostatecznie dużo soku, dolej szklankę wody. Dodaj goździki.
Całość przełóż do garnka i gotuj na wolnym ogniu ok. godziny.
Gdy konfitura ściemnieje, dodaj łyżeczkę soku z cytryny i duś ok. 15 min. Przełóż do słoików i zapasteryzuj.Źródło: Takie jest życie