Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Barszcz czerwony z warzywami"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1379
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113607
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1379
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113607
Składniki
Mięso umyj, oczyść z błonek i pokrój na kawałki jednakowej wielkości. W dużym garnku rozgrzej olej i podsmaż mięso. Gdy ładnie się zarumieni, dodaj ziele angielskie, listki laurowe i ziarenka pieprzu. Całość zalej bulionem, przykryj garnek i gotuj na wolnym ogniu.
W tym czasie obierz marchewki, seler i buraki. Pokrój w drobną kostkę. Obierz cebulę i pokrój w talarki. Kapustę oczyść. Usuń twarde łodygi, a resztę drobno poszatkuj. Kiedy mięso w garnku będzie prawie miękkie, dodaj wszystkie warzywa i przecier pomidorowy.
Jak zajdzie potrzeba dolej do zupy wodę i gotuj dalej, aż mięso i warzywa będą miękkie. Następnie dopraw do smaku solą, mielonym pieprzem i cukrem. Zupę wlej do talerzy. Do każdej porcji dodaj łyżkę kwaśnej śmietany i posyp posiekaną natką pietruszki.Źródło: Na żywo