Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Barszcz czerwony z warzywami"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3770
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3812
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 714
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3770
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3812
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 714
Składniki
Mięso umyj, oczyść z błonek i pokrój na kawałki jednakowej wielkości. W dużym garnku rozgrzej olej i podsmaż mięso. Gdy ładnie się zarumieni, dodaj ziele angielskie, listki laurowe i ziarenka pieprzu. Całość zalej bulionem, przykryj garnek i gotuj na wolnym ogniu.
W tym czasie obierz marchewki, seler i buraki. Pokrój w drobną kostkę. Obierz cebulę i pokrój w talarki. Kapustę oczyść. Usuń twarde łodygi, a resztę drobno poszatkuj. Kiedy mięso w garnku będzie prawie miękkie, dodaj wszystkie warzywa i przecier pomidorowy.
Jak zajdzie potrzeba dolej do zupy wodę i gotuj dalej, aż mięso i warzywa będą miękkie. Następnie dopraw do smaku solą, mielonym pieprzem i cukrem. Zupę wlej do talerzy. Do każdej porcji dodaj łyżkę kwaśnej śmietany i posyp posiekaną natką pietruszki.Źródło: Na żywo