Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bezglutenowa pizza z szynką, papryką i awokado"
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 243
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1190
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1239
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13368
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 243
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1190
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1239
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13368
Składniki
na ciasto dokładnie wymieszaj, aż się połączą, a ciasto będzie delikatnie klejące. Odstaw na 30 minut w ciepłe miejsce, przykryj ściereczką. Dynię obierz, pokrój w kostkę, uduś z masłem, solą i pieprzem. Ciasto rozwałkuj, ułóż na formie posmarowanej tłuszczem, posmaruj masą z dyni. Piecz 10 minut w temp. 180°C.
Mozarellę zetrzyj na tarce. Awokado i paprykę pokrój, szczypior posiekaj. Na podpieczonym spodzie układaj ser, szynkę, awokado. Wstaw do pieca na 10 minut. Podaj pizzę posypaną szczypiorkiem i polaną jogurtem.Źródło: Dobry Tydzień