Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bezglutenowa pizza z szynką, papryką i awokado"
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
na ciasto dokładnie wymieszaj, aż się połączą, a ciasto będzie delikatnie klejące. Odstaw na 30 minut w ciepłe miejsce, przykryj ściereczką. Dynię obierz, pokrój w kostkę, uduś z masłem, solą i pieprzem. Ciasto rozwałkuj, ułóż na formie posmarowanej tłuszczem, posmaruj masą z dyni. Piecz 10 minut w temp. 180°C.
Mozarellę zetrzyj na tarce. Awokado i paprykę pokrój, szczypior posiekaj. Na podpieczonym spodzie układaj ser, szynkę, awokado. Wstaw do pieca na 10 minut. Podaj pizzę posypaną szczypiorkiem i polaną jogurtem.Źródło: Dobry Tydzień