Dania główne Przepis na:
3-4 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Kapustę kiszoną przekroić kilka razy, zalać wodą i pogotować w odkrytym garnku.Słodką kapuste i obraną cebule poszatkować, ugotować, dodać do kapusty kiszonej.Mięso pokroić na małe kawałki, smarzyć na tłuszczu,gdy kapusta na pół ugotowana wrzucic mieso wraz z tłuszczem, dodać listek bobkowy, ziele agielskie, powoli gotowac. Kięłbasę obrać, pokroic na kawałki, boczek pokroić w grubą kostkę wtopić, włożyć do kapusty. Bigos doprawić solą, pieprzem, dodać przecier pomidorowy.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

cytryna 17 marca 2010Zgłoś do usunięcia
Sprobowałam jest super,a jeszcze lepiej smakował w drugim dniu ,jak podałam go z ziemniaczkami i schabowym.0 Kto głosował? | Odpowiedz