Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
taki jaki nauczyla mnie moja ciocia, lekko udoskonalony , ale pyszny, na wschodnia modle alei na polska , u mnie ma najwieksze wziecie wsrod znajomych i domownikow, troche pracochlonny ale warto, mozna mrozic i potem jest jak znalazl...
Tak pysznej zapiekanki jeszcze nie jedliście. Zapiekanka jest godna polecenia...
Odsłon: 3508
Kurczak faszerowany brokułem i serem to pyszne i efektowne danie, które łączy...
Odsłon: 896
Szaszłyki z kurczaka w boczku – pyszne i soczyste danie na każdą okazję Szuka...
Odsłon: 2592
Pomidory to prawdziwy skarb lata, pełne smaku i aromatu, który możemy zachowa...
Odsłon: 838
Idealna na kolację lub do pracy.
Odsłon: 220
Tak pysznej zapiekanki jeszcze nie jedliście. Zapiekanka jest godna polecenia...
Odsłon: 3508
Kurczak faszerowany brokułem i serem to pyszne i efektowne danie, które łączy...
Odsłon: 896
Szaszłyki z kurczaka w boczku – pyszne i soczyste danie na każdą okazję Szuka...
Odsłon: 2592
Pomidory to prawdziwy skarb lata, pełne smaku i aromatu, który możemy zachowa...
Odsłon: 838
Idealna na kolację lub do pracy.
Odsłon: 220
Składniki
kapuste kiszona obgotowac i pierwsza wode odlac, wlac nastepna i gotowac na pol twardo, to samo zrobic z kapusta biala uprzednio poszatkowana, trzeba pamietac ze w ten sposob odgazowujemy kapusty i smak jest potem zupelnie inny, w miedzyczasie kroimy w kostke wszystkie gatunki miesa i dusimy koniecznie na smalcu razem z cebula pokrojona w kostke, dodajac uprzednio namoczone suszone grzyby odcedzone na cedxaku, podlewajac od czasu do czasu woda,na sam koniec dodajemy przecisniety czosnek i pokrojona wedline, nastepnie laczymy obie kapusty nadmiar wody nalezy odlac , dodajemy wszystkie przyprawy,wsztystkie uduszone miesa z wedlina, dokladnie mieszamy drewniana lyzka, dodajemy sliwki, rodzynki, miod ,jezeli bedzie za suchy dodac jeszcze troche smalcu bo kapusta kocha tluszcz, dodajemy piwo lub wino (polecam wino jest lepsze, najlepiej czerwone polwytrawne), doprawiamy odrobina cukru w zaleznosci od tego jak bardzo ukiszona jest kapusta i dusimy pod przykryciem ok 20 minut, odstawiamy, bigos nalezy przez 3 dni odsmarzac a bedzie smakowal jak dobre stare ''wino " smacznego to poprostu cudo !!