Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Bitki wołowe w panierce"
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 104
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 831
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 910
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 104
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 831
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 910
Składniki
Mięso wymyć, osuszyć, pokroić w plastry na grubość ok. 1 i 1/2 cm i rozbić. Doprawić, obtoczyć w mące i panierować w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Obsmażyć na złoty kolor z obu stron.
Przełożyć do naczynia, dodać pokrojoną cebulę, podlać olejem i piec w piekarniku pod przykryciem przez około 30 minut w temp. 180-200°C.
Podawać z ziemniakami i surówką.
CZAS: około 45 minut
Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „Doskonałe przepisy siostry Anastazji”Źródło: Dobry Tydzień