Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Bitki wołowe w panierce"
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 749
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22784
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15181
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4893
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45629
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 749
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22784
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15181
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4893
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45629
Składniki
Mięso wymyć, osuszyć, pokroić w plastry na grubość ok. 1 i 1/2 cm i rozbić. Doprawić, obtoczyć w mące i panierować w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Obsmażyć na złoty kolor z obu stron.
Przełożyć do naczynia, dodać pokrojoną cebulę, podlać olejem i piec w piekarniku pod przykryciem przez około 30 minut w temp. 180-200°C.
Podawać z ziemniakami i surówką.
CZAS: około 45 minut
Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „Doskonałe przepisy siostry Anastazji”Źródło: Dobry Tydzień