Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Do miski przesiać obydwie mąki i sól. Śmietanę i mleko zmieszać z żółtkami. Płynne składniki powoli dodać do suchych. Przykryć ścierką i odstawić w ciepłe miejsce na godzinę. Białka ubić na sztywna pianę, połączyć je z ciastem i odstawić na kolejną godzinę. Na dobrej patelni roztopić masło na średnim ogniu. 1,5 łyżki stołowej ciasta wlać na patelnię i smażyć 40 sekund. Uformowany placuszek przewrócić na drugą stronę i smażyć jeszcze pół minuty. Smażyć kolejne porcje. 1,5 łyż - 1 blin.