Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1141
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1166
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13213
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1141
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1166
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13213
Składniki
Do miski przesiać obydwie mąki i sól. Śmietanę i mleko zmieszać z żółtkami. Płynne składniki powoli dodać do suchych. Przykryć ścierką i odstawić w ciepłe miejsce na godzinę. Białka ubić na sztywna pianę, połączyć je z ciastem i odstawić na kolejną godzinę. Na dobrej patelni roztopić masło na średnim ogniu. 1,5 łyżki stołowej ciasta wlać na patelnię i smażyć 40 sekund. Uformowany placuszek przewrócić na drugą stronę i smażyć jeszcze pół minuty. Smażyć kolejne porcje. 1,5 łyż - 1 blin.