Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 1390
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 273
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 1390
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 273
Składniki
Do miski przesiać obydwie mąki i sól. Śmietanę i mleko zmieszać z żółtkami. Płynne składniki powoli dodać do suchych. Przykryć ścierką i odstawić w ciepłe miejsce na godzinę. Białka ubić na sztywna pianę, połączyć je z ciastem i odstawić na kolejną godzinę. Na dobrej patelni roztopić masło na średnim ogniu. 1,5 łyżki stołowej ciasta wlać na patelnię i smażyć 40 sekund. Uformowany placuszek przewrócić na drugą stronę i smażyć jeszcze pół minuty. Smażyć kolejne porcje. 1,5 łyż - 1 blin.