Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bób z jajkiem sadzonym"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1962
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1641
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2644
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1962
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1641
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2644
Składniki
Bób przepłucz pod bieżącą wodą, ugotuj w osolonym wrzątku razem z surowym groszkiem i zmiażdżonym czosnkiem.
Gotowy bób obierz z łupinek i nałóż na talerze razem z groszkiem (czosnek wyrzuć). Delikatnie polej oliwą z oliwek.
Jajko dopraw i usmaż na maśle. Umieść na warzywach i posyp koperkiem.
Czas przygotowania: 40 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 180. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax