Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bób z jajkiem sadzonym"
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35714
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1210
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1758
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6015
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35714
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1210
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1758
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6015
        
        Składniki
Bób przepłucz pod bieżącą wodą, ugotuj w osolonym wrzątku razem z surowym groszkiem i zmiażdżonym czosnkiem.
Gotowy bób obierz z łupinek i nałóż na talerze razem z groszkiem (czosnek wyrzuć). Delikatnie polej oliwą z oliwek.
Jajko dopraw i usmaż na maśle. Umieść na warzywach i posyp koperkiem.
Czas przygotowania: 40 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 180. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax