Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Boczek z kolendrą i miodem"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12542
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1418
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13574
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5722
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12542
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1418
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13574
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5722
Składniki
Czosnek obierz, posiekaj, wymieszaj z miodem. Dodaj olej, kolendrę, sól i pieprz. Mięso opłucz, osusz, skórę ponacinaj w romby, polej marynatą. Wstaw na 5 godzin do lodówki.
Boczek przełóż do brytfanki. Piecz 85 minut w 200°C. Ziemniaki wyszoruj, gotuj w mundurkach w posolonej wodzie 15 minut. Brukselki oczyść, opłucz. Włóż do posolonego wrzątku i gotuj 10 minut.
Warzywa odcedź, osącz. Obłóż nimi boczek po ok. 50 minutach pieczenia. Dodaj główkę czosnku pokrojoną w plasterki. Warzywa skrop olejem. Pieczeń posmaruj resztą marynaty i piecz 10 minut.Źródło: Naj