Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Boczek z kolendrą i miodem"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8533
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1247
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10205
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4642
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 702
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8533
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1247
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10205
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4642
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 702
Składniki
Czosnek obierz, posiekaj, wymieszaj z miodem. Dodaj olej, kolendrę, sól i pieprz. Mięso opłucz, osusz, skórę ponacinaj w romby, polej marynatą. Wstaw na 5 godzin do lodówki.
Boczek przełóż do brytfanki. Piecz 85 minut w 200°C. Ziemniaki wyszoruj, gotuj w mundurkach w posolonej wodzie 15 minut. Brukselki oczyść, opłucz. Włóż do posolonego wrzątku i gotuj 10 minut.
Warzywa odcedź, osącz. Obłóż nimi boczek po ok. 50 minutach pieczenia. Dodaj główkę czosnku pokrojoną w plasterki. Warzywa skrop olejem. Pieczeń posmaruj resztą marynaty i piecz 10 minut.Źródło: Naj