Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Boczek zawijany z cebulką"
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 543
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 426
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1525
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 543
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 426
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1525
Składniki
Mięso myję i osuszam. Czosnek przeciskam przez praskę, a cebule obieram i kroję w półplasterki. Boczek nacieram czosnkiem, posypuję vegetą oraz przyprawą do mięsa. Rozkładam na nim cebulę. Pieprz zielony rozgniatam w moździerzu, posypuję nim cebule. Całość ciasno zwijam. Obwiązuję mocną bawełnianą nitką.
Roladę posypuję majerankiem oraz przyprawą do wieprzowiny i vegetą. Wkładam do lodówki na 8 godzin, a jeszcze lepiej noc. Następnego dnia piekę ok. 2 godzin w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st.Źródło: Tina