Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Boczek zawijany z cebulką"
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37692
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3673
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 33
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37692
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3673
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 33
Składniki
Mięso myję i osuszam. Czosnek przeciskam przez praskę, a cebule obieram i kroję w półplasterki. Boczek nacieram czosnkiem, posypuję vegetą oraz przyprawą do mięsa. Rozkładam na nim cebulę. Pieprz zielony rozgniatam w moździerzu, posypuję nim cebule. Całość ciasno zwijam. Obwiązuję mocną bawełnianą nitką.
Roladę posypuję majerankiem oraz przyprawą do wieprzowiny i vegetą. Wkładam do lodówki na 8 godzin, a jeszcze lepiej noc. Następnego dnia piekę ok. 2 godzin w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st.Źródło: Tina