Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Boczek zawijany z cebulką"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104282
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2029
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5898
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5897
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104282
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2029
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5898
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5897
Składniki
Mięso myję i osuszam. Czosnek przeciskam przez praskę, a cebule obieram i kroję w półplasterki. Boczek nacieram czosnkiem, posypuję vegetą oraz przyprawą do mięsa. Rozkładam na nim cebulę. Pieprz zielony rozgniatam w moździerzu, posypuję nim cebule. Całość ciasno zwijam. Obwiązuję mocną bawełnianą nitką.
Roladę posypuję majerankiem oraz przyprawą do wieprzowiny i vegetą. Wkładam do lodówki na 8 godzin, a jeszcze lepiej noc. Następnego dnia piekę ok. 2 godzin w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st.Źródło: Tina