Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Bogracz siostry Anastazji"
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 203
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 248
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 157
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 127
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 2082
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 203
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 248
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 157
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 127
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 2082
Składniki
Mięso wołowe pokroić w paseczki, posolić. Cebulę pokroić w kostkę i chwilę smażyć na tłuszczu razem z mięsem. Podlać wodą lub rosołem, dusić. Pieczarki pokroić i udusić z drugą cebulą. Z jajek i mąki pszennej zarobić ciasto na lane kluski i osobno ugotować.
Usmażone mięso, pieczarki i lane kluski połączyć, dodać wody lub rosołu (w zależności od potrzeby), przecier pomidorowy, przyprawy i doprawić na ostro. Można zagęścić śmietaną i mąką.
Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „153 przetwory i dania mięsne dań siostry Anastazji”Źródło: Dobry Tydzień