Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bogracz węgierski"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 354
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11142
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3835
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1322
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 354
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11142
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3835
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1322
Składniki
W garnku rozgrzej smalec, zeszklij posiekaną cebulę, wrzuć kminek oraz paprykę ostrą i słodką w proszku, a następnie dodaj oczyszczone, pokrojone na kawałki mięso. Przesmaż.
Dołóż posiekany czosnek oraz pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę.
Zalej bulionem, przykryj garnek pokrywą i na bardzo wolnym ogniu duś potrawę około 45 minut, co jakiś czas mieszając, żeby nie przywarła do dna.
Po tym czasie dorzuć obrane i pocięte w kosteczkę ziemniaki oraz pomidory z puszki wraz z zalewą.
Całość dokładnie wymieszaj i gotuj do miękkości wszystkich składników.
Danie możesz doprawić łyżką gęstej śmietany.
Czas przygotowania: 80 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 350. Stopień trudności: średniŹródło: Telemax