Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bogracz węgierski"
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 188
Pyszne ciasto bez pieczenia, na petitkach, z kremowym, budyniowym nadzieniem...
Odsłon: 480
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 51
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 188
Pyszne ciasto bez pieczenia, na petitkach, z kremowym, budyniowym nadzieniem...
Odsłon: 480
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 51
Składniki
W garnku rozgrzej smalec, zeszklij posiekaną cebulę, wrzuć kminek oraz paprykę ostrą i słodką w proszku, a następnie dodaj oczyszczone, pokrojone na kawałki mięso. Przesmaż.
Dołóż posiekany czosnek oraz pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę.
Zalej bulionem, przykryj garnek pokrywą i na bardzo wolnym ogniu duś potrawę około 45 minut, co jakiś czas mieszając, żeby nie przywarła do dna.
Po tym czasie dorzuć obrane i pocięte w kosteczkę ziemniaki oraz pomidory z puszki wraz z zalewą.
Całość dokładnie wymieszaj i gotuj do miękkości wszystkich składników.
Danie możesz doprawić łyżką gęstej śmietany.
Czas przygotowania: 80 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 350. Stopień trudności: średniŹródło: Telemax