Do góry

Dania główne Przepis na:

Boskaa Jolaa

Boskaa Jolaa

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 0

Dodano:

Odsłon: 790

dla wszystkich lubiących włoskie dania ;)

Składniki

  • makaron rurki, świderki lub wstążka, 1,5 opakowania
  • pieczarki, 0,5 kg
  • czosnek, główka
  • ser parmezan (tarty), ok. 15 dag
  • pomidory w puszce
  • oliwa
  • bazylia
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Boskaa Jolaa

Przygotowanie

  1. Przeciśnięty przez praskę czosnek zeszklić na oliwie. Dodać drobno pokrojone pieczrki, dusić.

  2. W między czasie ugotować makaron. Kiedy pieczrki zmiękną, przyprawić vegetą, dodać pomidoroy, chwilę poddusić. Zabielić śmietaną, posypać parmezanem i bazylią.

  3. Makaron podawać polany sosem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń