Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Botwinka zabielana"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2503
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 236
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 183
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 745
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2503
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 236
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 183
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 745
Składniki
Obierz cebulę, pietruszkę i seler. Warzywa oraz mięso opłucz, pokrój w kostkę, włóż do garnka. Dodaj sól oraz pieprz do smaku. Zalej wodą. Doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz płomień i gotuj 45 minut.
Botwinkę razem z buraczkami opłucz, pokrój, dodaj do gotującego się wywaru i gotuj jeszcze 10 minut. Śmietanę wymieszaj z mąką oraz koncentratem. Wlej do gotującej się zupy. Ponownie zagotuj.
Przypraw sokiem z cytryny, cukrem i ew. solą oraz pieprzem. Opłucz koperek, natkę i szczypiorek. Zioła osusz, a następnie grubo posiekaj. Gotową zupę rozlej do kokilek. Posyp posiekanymi ziołami.Źródło: Naj