Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Botwinka zabielana"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1226
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 442
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1310
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1226
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 442
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1310
Składniki
Obierz cebulę, pietruszkę i seler. Warzywa oraz mięso opłucz, pokrój w kostkę, włóż do garnka. Dodaj sól oraz pieprz do smaku. Zalej wodą. Doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz płomień i gotuj 45 minut.
Botwinkę razem z buraczkami opłucz, pokrój, dodaj do gotującego się wywaru i gotuj jeszcze 10 minut. Śmietanę wymieszaj z mąką oraz koncentratem. Wlej do gotującej się zupy. Ponownie zagotuj.
Przypraw sokiem z cytryny, cukrem i ew. solą oraz pieprzem. Opłucz koperek, natkę i szczypiorek. Zioła osusz, a następnie grubo posiekaj. Gotową zupę rozlej do kokilek. Posyp posiekanymi ziołami.Źródło: Naj