Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Botwinka zabielana"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1378
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113606
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1378
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113606
Składniki
Obierz cebulę, pietruszkę i seler. Warzywa oraz mięso opłucz, pokrój w kostkę, włóż do garnka. Dodaj sól oraz pieprz do smaku. Zalej wodą. Doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz płomień i gotuj 45 minut.
Botwinkę razem z buraczkami opłucz, pokrój, dodaj do gotującego się wywaru i gotuj jeszcze 10 minut. Śmietanę wymieszaj z mąką oraz koncentratem. Wlej do gotującej się zupy. Ponownie zagotuj.
Przypraw sokiem z cytryny, cukrem i ew. solą oraz pieprzem. Opłucz koperek, natkę i szczypiorek. Zioła osusz, a następnie grubo posiekaj. Gotową zupę rozlej do kokilek. Posyp posiekanymi ziołami.Źródło: Naj