Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Brokułowa z ziołami"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 95973
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1909
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5731
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5729
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 95973
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1909
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5731
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5729
Składniki
Włoszczyznę obierz, umyj, włóż do garnka. Dodaj masło, brokuł, gotuj, aż warzywa zmiękną. Szczaw umyj, utnij łodygi, liście dodaj do zupy. Przypraw solą i pieprzem, gotuj chwilę.
Do schłodzonego wywaru dodaj połowę ziół i siemienia lnianego, całość zmiksuj blenderem. Następnie zupę podgrzej. Wlewaj na talerze, dekoruj serkiem mascarpone, pozostałymi ziołami i siemieniem lnianym. Polej odrobiną oleju dyniowego.Źródło: Dobry Tydzień