Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Brokułowa z ziołami"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13294
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2613
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3763
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4782
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13294
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2613
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3763
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4782
Składniki
Włoszczyznę obierz, umyj, włóż do garnka. Dodaj masło, brokuł, gotuj, aż warzywa zmiękną. Szczaw umyj, utnij łodygi, liście dodaj do zupy. Przypraw solą i pieprzem, gotuj chwilę.
Do schłodzonego wywaru dodaj połowę ziół i siemienia lnianego, całość zmiksuj blenderem. Następnie zupę podgrzej. Wlewaj na talerze, dekoruj serkiem mascarpone, pozostałymi ziołami i siemieniem lnianym. Polej odrobiną oleju dyniowego.Źródło: Dobry Tydzień