Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bruschetta z sardynkami i oliwą"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12370
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13265
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5576
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12370
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13265
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5576
Składniki
Posiekaj pomidory i cebulę. Wrzuć do miski, dodaj rozgniecione widelcem sardynki z puszki i pokrojone oliwki. Dorzuć na koniec pokrojone listki bazylii. Wymieszaj wszystko dokładnie.
Przygotuj chleb. Zrumień każdą kromkę z dwóch stron na patelni lub w tosterze. Jeśli tego nie zrobisz, sok z pomidorów i oliwa sprawią, że chleb zmięknie i trudno będzie podnosić kromki. Każdą opieczoną kromkę natrzyj ząbkiem czosnku i skrop delikatnie oliwą.
Podawaj tosty z pastą z sardynek i pomidorów, posypane świeżo zmielonym pieprzem, udekorowane listkami świeżej bazylii.Źródło: Olivia