Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bruschetta z sardynkami i oliwą"
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 467
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 227
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9603
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1112
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4444
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 467
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 227
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9603
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1112
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4444
Składniki
Posiekaj pomidory i cebulę. Wrzuć do miski, dodaj rozgniecione widelcem sardynki z puszki i pokrojone oliwki. Dorzuć na koniec pokrojone listki bazylii. Wymieszaj wszystko dokładnie.
Przygotuj chleb. Zrumień każdą kromkę z dwóch stron na patelni lub w tosterze. Jeśli tego nie zrobisz, sok z pomidorów i oliwa sprawią, że chleb zmięknie i trudno będzie podnosić kromki. Każdą opieczoną kromkę natrzyj ząbkiem czosnku i skrop delikatnie oliwą.
Podawaj tosty z pastą z sardynek i pomidorów, posypane świeżo zmielonym pieprzem, udekorowane listkami świeżej bazylii.Źródło: Olivia