Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bruschetta z sardynkami i oliwą"
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1317
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24966
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 114
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1317
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24966
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 114
Składniki
Posiekaj pomidory i cebulę. Wrzuć do miski, dodaj rozgniecione widelcem sardynki z puszki i pokrojone oliwki. Dorzuć na koniec pokrojone listki bazylii. Wymieszaj wszystko dokładnie.
Przygotuj chleb. Zrumień każdą kromkę z dwóch stron na patelni lub w tosterze. Jeśli tego nie zrobisz, sok z pomidorów i oliwa sprawią, że chleb zmięknie i trudno będzie podnosić kromki. Każdą opieczoną kromkę natrzyj ząbkiem czosnku i skrop delikatnie oliwą.
Podawaj tosty z pastą z sardynek i pomidorów, posypane świeżo zmielonym pieprzem, udekorowane listkami świeżej bazylii.Źródło: Olivia