Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Burger z wołowiną i żurawiną"
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 612
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 395
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15081
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1825
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 612
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 395
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15081
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1825
Składniki
Obraną cebulę siekamy w drobną kostkę. Dodajemy do mięsa razem z jajkiem i bułką tartą, doprawiamy pieprzem i solą. Wyrabiamy na gładką masę, z której formujemy 4 kotleciki, trochę większe niż średnica bułki.
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Osączamy papierowym ręcznikiem z nadmiaru tłuszczu. Na jeszcze ciepłych układamy plastry sera, aby lekko się stopił.
Roszponkę myjemy i osuszamy. Pozostałe 2 cebule kroimy w półplastry i przekładamy na rozgrzany tłuszcz, podsmażamy kilka minut na złoty kolor. Pod koniec smażenia doprawiamy pieprzem i solą.
Bułki przekrawamy na pół i wkładamy na 1–2 minuty do nagrzanego do 180oC piekarnika.
Ciepłe bułki smarujemy musztardą. Układamy na nich listki roszponki, kotleciki i podsmażoną cebulę. Całość polewamy podgrzaną konfiturą żurawinową i przykrywamy drugą częścią bułki. Burgery podajemy jeszcze ciepłe, np. z surówkami.Źródło: Rewia