Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Burger z wołowiną i żurawiną"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 299
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1941
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3899
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3729
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 502
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 299
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1941
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3899
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3729
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 502
Składniki
Obraną cebulę siekamy w drobną kostkę. Dodajemy do mięsa razem z jajkiem i bułką tartą, doprawiamy pieprzem i solą. Wyrabiamy na gładką masę, z której formujemy 4 kotleciki, trochę większe niż średnica bułki.
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Osączamy papierowym ręcznikiem z nadmiaru tłuszczu. Na jeszcze ciepłych układamy plastry sera, aby lekko się stopił.
Roszponkę myjemy i osuszamy. Pozostałe 2 cebule kroimy w półplastry i przekładamy na rozgrzany tłuszcz, podsmażamy kilka minut na złoty kolor. Pod koniec smażenia doprawiamy pieprzem i solą.
Bułki przekrawamy na pół i wkładamy na 1–2 minuty do nagrzanego do 180oC piekarnika.
Ciepłe bułki smarujemy musztardą. Układamy na nich listki roszponki, kotleciki i podsmażoną cebulę. Całość polewamy podgrzaną konfiturą żurawinową i przykrywamy drugą częścią bułki. Burgery podajemy jeszcze ciepłe, np. z surówkami.Źródło: Rewia