Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cannelloni z dynią"
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 146
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1851
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14560
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19623
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 146
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1851
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14560
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19623
Składniki
Dynię oczyścić, zetrzeć na tarce. Szpinak umyć, osuszyć, rozdrobnić. Cebulę i czosnek obrać, posiekać, podsmażyć na 2 łyżkach masła, dodać dynię, szpinak, posiekane orzechy. Przesmażyć razem, lekko wystudzić, wymieszać z ricottą, połową parmezanu i żółtkami, doprawić solą, pieprzem i gałką.
Rurki cannelloni nadziać masą, układać w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem, zalać podgrzanym mlekiem wymieszanym z fiksem. Piec pod przykryciem 45 min w 180oC (na 10 min przed końcem posypać resztą sera i odkryć).
ok. 60 minut.Źródło: Twoje Imperium