Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cannelloni z dynią"
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 662
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1413
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458558
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1693
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 662
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1413
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458558
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1693
Składniki
Dynię oczyścić, zetrzeć na tarce. Szpinak umyć, osuszyć, rozdrobnić. Cebulę i czosnek obrać, posiekać, podsmażyć na 2 łyżkach masła, dodać dynię, szpinak, posiekane orzechy. Przesmażyć razem, lekko wystudzić, wymieszać z ricottą, połową parmezanu i żółtkami, doprawić solą, pieprzem i gałką.
Rurki cannelloni nadziać masą, układać w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem, zalać podgrzanym mlekiem wymieszanym z fiksem. Piec pod przykryciem 45 min w 180oC (na 10 min przed końcem posypać resztą sera i odkryć).
ok. 60 minut.Źródło: Twoje Imperium