Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cannelloni z dynią"
Kiedyś jadłem w Toskanii kalmary faszerowane pysznym, pikantnym, krewetkowym...
Odsłon: 1510
Włoska kuchnia, lazania jako cannelloni , sprawdza się , polecam bardzo.
Odsłon: 3513
Soczysta biała kiełbasa pieczona w cebuli i piwie. Cudownie smakuje podawana...
Odsłon: 175
Sałatka idealna na śniadanie lub lunch do pracy. Makaron z serem feta, pomido...
Odsłon: 68
Soczysta biała kiełbasa pieczona w cebuli i piwie. Cudownie smakuje podawana...
Odsłon: 175
Sałatka idealna na śniadanie lub lunch do pracy. Makaron z serem feta, pomido...
Odsłon: 68
Składniki
Dynię oczyścić, zetrzeć na tarce. Szpinak umyć, osuszyć, rozdrobnić. Cebulę i czosnek obrać, posiekać, podsmażyć na 2 łyżkach masła, dodać dynię, szpinak, posiekane orzechy. Przesmażyć razem, lekko wystudzić, wymieszać z ricottą, połową parmezanu i żółtkami, doprawić solą, pieprzem i gałką.
Rurki cannelloni nadziać masą, układać w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem, zalać podgrzanym mlekiem wymieszanym z fiksem. Piec pod przykryciem 45 min w 180oC (na 10 min przed końcem posypać resztą sera i odkryć).
ok. 60 minut.Źródło: Twoje Imperium
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kopułki z piersi kurczaka ze szpinakiem i jajkiem
Dania główne
Pierś kurczaka w sosie śmietanowym ze szpinakiem
Dania główne
Placki ziemniaczane z cukinią
Dania główne
Biała kiełbasa w piwie
Kopułki z piersi kurczaka ze szpinakiem i jajkiem
Pyszne danie obiadowe lub przekąska na imprezy w gronie najbliższych. Idealne...
Odsłon: 43
Pierś kurczaka w sosie śmietanowym ze szpinakiem
Szybki i prosty przepis na obiad. W roli głównej pierś z kurczaka. Zawsze ma...
Odsłon: 68