Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja ulubiona forma cannelloni z ukochanym szpinakiem :)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115959
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7902
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2985
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1426
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1258
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115959
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7902
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2985
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1426
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1258
Składniki
Dodajemy szpinak . Krótko podsmażamy i dodajemy ser feta. Doprawiamy do smaku.
Domowy sos pomidorowy doprawiamy wedle uznania.
Rurki makarony możemy lekko podgotować - al dente- lub napełnić je od razu farszem i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Całość zalewamy sosem pomidorowym. Jeśli wcześniej nie podgotowaliśmy makaronu - pieczemy go w temperaturze 150 stopni ok 30 minut (jeśli wcześniej go podgotowaliśmy - 15 minut).
Pod koniec posypujemy go żółtym serem. Posypujemy natką pietruszki.