Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja ulubiona forma cannelloni z ukochanym szpinakiem :)
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10359
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2993
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2084
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 797
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10359
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2993
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2084
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 797
Składniki
Dodajemy szpinak . Krótko podsmażamy i dodajemy ser feta. Doprawiamy do smaku.
Domowy sos pomidorowy doprawiamy wedle uznania.
Rurki makarony możemy lekko podgotować - al dente- lub napełnić je od razu farszem i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Całość zalewamy sosem pomidorowym. Jeśli wcześniej nie podgotowaliśmy makaronu - pieczemy go w temperaturze 150 stopni ok 30 minut (jeśli wcześniej go podgotowaliśmy - 15 minut).
Pod koniec posypujemy go żółtym serem. Posypujemy natką pietruszki.