Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja ulubiona forma cannelloni z ukochanym szpinakiem :)
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 461
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5754
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 461
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5754
Składniki
Dodajemy szpinak . Krótko podsmażamy i dodajemy ser feta. Doprawiamy do smaku.
Domowy sos pomidorowy doprawiamy wedle uznania.
Rurki makarony możemy lekko podgotować - al dente- lub napełnić je od razu farszem i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Całość zalewamy sosem pomidorowym. Jeśli wcześniej nie podgotowaliśmy makaronu - pieczemy go w temperaturze 150 stopni ok 30 minut (jeśli wcześniej go podgotowaliśmy - 15 minut).
Pod koniec posypujemy go żółtym serem. Posypujemy natką pietruszki.