Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja ulubiona forma cannelloni z ukochanym szpinakiem :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13111
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1485
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14420
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5963
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13111
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1485
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14420
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5963
Składniki
Dodajemy szpinak . Krótko podsmażamy i dodajemy ser feta. Doprawiamy do smaku.
Domowy sos pomidorowy doprawiamy wedle uznania.
Rurki makarony możemy lekko podgotować - al dente- lub napełnić je od razu farszem i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Całość zalewamy sosem pomidorowym. Jeśli wcześniej nie podgotowaliśmy makaronu - pieczemy go w temperaturze 150 stopni ok 30 minut (jeśli wcześniej go podgotowaliśmy - 15 minut).
Pod koniec posypujemy go żółtym serem. Posypujemy natką pietruszki.