Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cebularze ze szparagami"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 802
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1098
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1034
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 802
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1098
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1034
Składniki
Drożdże wymieszaj z 1/2 ciepłej wody, cukrem i łyżką mąki. Odstaw na 15-20 min w ciepłe miejsce. Mąkę przesiej do miski, dodaj sól, rozczyn, oliwę i resztę wody. Wyrabiaj ok. 10 min. Przykryj ściereczką, odstaw do wyrośnięcia na ok. godz.
Cebulę obierz, pokrój w piórka, przesmaż na rozgrzanym oleju, dopraw solą, pieprzem i majerankiem. Szparagi oczyść, obgotuj w osolonej i lekko posłodzonej wodzie ok. 10 min.
Ciasto podziel na 4 lub 6 części, posyp mąką, rozwałkuj, uformuj łódeczki z brzegami. Połóż na blasze wyłożonej papierem do piecz. Na każdą łódkę nałóż cebulę, po 2 szparagi, ew. po pomidorku. Nagrzej piekarnik do 220oC. Piecz ok. 15-20 min, do zrumienienia ciasta.Źródło: Świat kobiety