Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cebulowa konfitura do mięs"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1658
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1435
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1447
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1592
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1658
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1435
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1447
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1592
Składniki
Obraną cebulę posiekaj w cienkie piórka. W dużym rondlu rozgrzej olej z masłem. Wrzuć cebulę. Oprósz ją solą i smaż na średnim ogniu, mieszając, 10-15 minut. Wlej ocet i wino, duś, aż płyn odparuje.
Dodaj łyżkę cukru oraz pół łyżeczki pieprzu, smaż 2 minuty. Wlej szklankę gorącej wody. Zmniejsz płomień. Duś cebulę bez przykrycia, aż zacznie się rozpadać (około 45 minut). Gotową konfiturę dopraw do smaku solą i, ewentualnie, cukrem. Przełóż do słoiczków, zakręć. Pasteryzuj w garnku z wodą około 15 minut.
słoiczki, czas ok. 100 min; porcja – 350 kcal, cena 2,50 zł.Źródło: Świat kobiety