Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cebulowa konfitura do mięs"
Dzisiaj prosta i szybka ale i pyszna zapiekanka rodzinna . Polecam
Odsłon: 202
Placki po węgiersku jest obecnie chyba najbardziej uwielbianym przez Polaków...
Odsłon: 1573
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 342
Dzisiaj prosta i szybka ale i pyszna zapiekanka rodzinna . Polecam
Odsłon: 202
Placki po węgiersku jest obecnie chyba najbardziej uwielbianym przez Polaków...
Odsłon: 1573
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 342
Składniki
Obraną cebulę posiekaj w cienkie piórka. W dużym rondlu rozgrzej olej z masłem. Wrzuć cebulę. Oprósz ją solą i smaż na średnim ogniu, mieszając, 10-15 minut. Wlej ocet i wino, duś, aż płyn odparuje.
Dodaj łyżkę cukru oraz pół łyżeczki pieprzu, smaż 2 minuty. Wlej szklankę gorącej wody. Zmniejsz płomień. Duś cebulę bez przykrycia, aż zacznie się rozpadać (około 45 minut). Gotową konfiturę dopraw do smaku solą i, ewentualnie, cukrem. Przełóż do słoiczków, zakręć. Pasteryzuj w garnku z wodą około 15 minut.
słoiczki, czas ok. 100 min; porcja – 350 kcal, cena 2,50 zł.Źródło: Świat kobiety
Przepisy Dania główne
Dania główne
Zapiekanka rodzinna
Dania główne
Spaghetti z kurczakiem i cukinią
Dania główne
Gulasz do placków po węgiersku
Dania główne
Latke (Latka) - smażony placek po żydowsku
Zapiekanka rodzinna
Dzisiaj prosta i szybka ale i pyszna zapiekanka rodzinna . Polecam
Odsłon: 202
Spaghetti z kurczakiem i cukinią
Pomysł na szybki i prosty obiad? Makarony zawsze się tutaj sprawdzają najlepi...
Odsłon: 203