Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cebulowy ryż na bliskowschodnią nutę. Idealny do ryb i owoców morza.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 973
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4592
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1238
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 973
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4592
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1238
Składniki
Zgodnie z filmem: Cebulę drobno siekamy i smażymy na oleju (bądź maśle klarowanym - jest bogatszy smak, a takie masło można zrobić samemu), ciągle mieszając, żeby się nie przypaliło. Następnie dodajemy 1 łyżeczkę kminu rzymskiego, 1 łyżeczkę soli, 1/2 łyżeczki soli, chwilę mieszamy i dodajemy ryż. (ja najbardziej lubię basmati) Zalewamy ryż 2,5 szklanki wody, i od czasu do czasu mieszając, gotujemy przez 10-15 minut. Potem odstawić na ok. 20 minut. Idealny do ryby lub owoców morza.