Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cebulowy ryż na bliskowschodnią nutę. Idealny do ryb i owoców morza.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 135
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4293
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11694
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5543
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13782
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 135
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4293
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11694
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5543
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13782
Składniki
Zgodnie z filmem: Cebulę drobno siekamy i smażymy na oleju (bądź maśle klarowanym - jest bogatszy smak, a takie masło można zrobić samemu), ciągle mieszając, żeby się nie przypaliło. Następnie dodajemy 1 łyżeczkę kminu rzymskiego, 1 łyżeczkę soli, 1/2 łyżeczki soli, chwilę mieszamy i dodajemy ryż. (ja najbardziej lubię basmati) Zalewamy ryż 2,5 szklanki wody, i od czasu do czasu mieszając, gotujemy przez 10-15 minut. Potem odstawić na ok. 20 minut. Idealny do ryby lub owoców morza.