Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cebulowy ryż na bliskowschodnią nutę. Idealny do ryb i owoców morza.
Zgodnie z filmem:
Cebulę drobno siekamy i smażymy na oleju (bądź maśle klarowanym - jest bogatszy smak, a takie masło można zrobić samemu), ciągle mieszając, żeby się nie przypaliło.
Następnie dodajemy 1 łyżeczkę kminu rzymskiego, 1 łyżeczkę soli, 1/2 łyżeczki soli, chwilę mieszamy i dodajemy ryż. (ja najbardziej lubię basmati)
Zalewamy ryż 2,5 szklanki wody, i od czasu do czasu mieszając, gotujemy przez 10-15 minut. Potem odstawić na ok. 20 minut.
Idealny do ryby lub owoców morza.
Ten ryż jadłam u koleżanki na kolacji, która podała go jako dodatek do panier...
Odsłon: 4766
ten ryż może być samodzielnym daniem lub dodatkiem do drugiego dania, zestaw...
Odsłon: 2844
Ryż po egipsku- bardzo aromatyczny.
Odsłon: 116
Smaczna cukinia po indyjsku z przyprawą curry i papryką do słoików na zimę, i...
Odsłon: 3022
Papierówki najbardziej pasują do szarlotki, mają cudowny smak, pachną wspania...
Odsłon: 2023
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 6470
Smaczna pizza z pieczarkami, cebulą i żółtym serem, prosta i szybka w przygot...
Odsłon: 68
Sposób na ogórki kiszone w soku własnym podejrzałam na pewnym filmie. Wszyscy...
Odsłon: 105
Smaczna cukinia po indyjsku z przyprawą curry i papryką do słoików na zimę, i...
Odsłon: 3022
Papierówki najbardziej pasują do szarlotki, mają cudowny smak, pachną wspania...
Odsłon: 2023
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 6470
Smaczna pizza z pieczarkami, cebulą i żółtym serem, prosta i szybka w przygot...
Odsłon: 68
Sposób na ogórki kiszone w soku własnym podejrzałam na pewnym filmie. Wszyscy...
Odsłon: 105
Składniki
Zgodnie z filmem: Cebulę drobno siekamy i smażymy na oleju (bądź maśle klarowanym - jest bogatszy smak, a takie masło można zrobić samemu), ciągle mieszając, żeby się nie przypaliło. Następnie dodajemy 1 łyżeczkę kminu rzymskiego, 1 łyżeczkę soli, 1/2 łyżeczki soli, chwilę mieszamy i dodajemy ryż. (ja najbardziej lubię basmati) Zalewamy ryż 2,5 szklanki wody, i od czasu do czasu mieszając, gotujemy przez 10-15 minut. Potem odstawić na ok. 20 minut. Idealny do ryby lub owoców morza.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Gołąbki z kaszą gryczaną i ryżem
Dania główne
Sos kurkowy z kurczakiem i serkiem śmietankowym
Dania główne
Wyborne roladki wieprzowe
Dania główne
Kotlet schabowy, ziemniaki i surówka z kiszonej kapusty.
Gołąbki z kaszą gryczaną i ryżem
Moje dzisiejsze gołąbki przygotowałam trochę inaczej bo do farszu dodałam kas...
Odsłon: 87
Sos kurkowy z kurczakiem i serkiem śmietankowym
Sos kurkowy który dzisiaj przygotowałam jest bardzo smaczny. Jego gęstość uzy...
Odsłon: 74