Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Chińszczyzna po polsku"
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 35
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 529
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2002
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3994
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 35
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 529
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2002
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3994
Składniki
Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę o boku ok. 2 cm. Przyprawę chińską wymieszaj z sosem sojowym i olejem sezamowym. Polej mięso, wymieszaj. Odstaw na 30 minut.
Marchewkę obierz i pokrój w słomkę. Papryki pokrój na krótkie paski. Patelnię rozgrzej, wrzuć mięso, po minucie dodaj papryki z marchewką, osączony bambus i kukurydzę. Wymieszaj, podlej kilkoma łyżkami wody i duś na wolnym ogniu pod przykryciem.
Zrób sos: wodę energicznie wymieszaj z mąką. Połącz z resztą składników i powoli podgrzewaj, ciągle mieszając. Gdy sos lekko zgęstnieje, wlej go do mięsa z warzywami i duś kolejne 20 minut. Staraj się ciągle mieszać, by w sosie nie powstały grudki. Przed podaniem posyp kolendrą.
czas przygot.Źródło: Naj