Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Chińszczyzna po polsku"
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 275
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8678
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3097
Polecam.
Odsłon: 1890
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 275
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8678
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3097
Polecam.
Odsłon: 1890
Składniki
Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę o boku ok. 2 cm. Przyprawę chińską wymieszaj z sosem sojowym i olejem sezamowym. Polej mięso, wymieszaj. Odstaw na 30 minut.
Marchewkę obierz i pokrój w słomkę. Papryki pokrój na krótkie paski. Patelnię rozgrzej, wrzuć mięso, po minucie dodaj papryki z marchewką, osączony bambus i kukurydzę. Wymieszaj, podlej kilkoma łyżkami wody i duś na wolnym ogniu pod przykryciem.
Zrób sos: wodę energicznie wymieszaj z mąką. Połącz z resztą składników i powoli podgrzewaj, ciągle mieszając. Gdy sos lekko zgęstnieje, wlej go do mięsa z warzywami i duś kolejne 20 minut. Staraj się ciągle mieszać, by w sosie nie powstały grudki. Przed podaniem posyp kolendrą.
czas przygot.Źródło: Naj