Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Chińszczyzna po polsku"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 348
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2286
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 397
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 132
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 348
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2286
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 397
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 132
Składniki
Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę o boku ok. 2 cm. Przyprawę chińską wymieszaj z sosem sojowym i olejem sezamowym. Polej mięso, wymieszaj. Odstaw na 30 minut.
Marchewkę obierz i pokrój w słomkę. Papryki pokrój na krótkie paski. Patelnię rozgrzej, wrzuć mięso, po minucie dodaj papryki z marchewką, osączony bambus i kukurydzę. Wymieszaj, podlej kilkoma łyżkami wody i duś na wolnym ogniu pod przykryciem.
Zrób sos: wodę energicznie wymieszaj z mąką. Połącz z resztą składników i powoli podgrzewaj, ciągle mieszając. Gdy sos lekko zgęstnieje, wlej go do mięsa z warzywami i duś kolejne 20 minut. Staraj się ciągle mieszać, by w sosie nie powstały grudki. Przed podaniem posyp kolendrą.
czas przygot.Źródło: Naj