Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chłodnik po polsku"
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 909
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1963
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 452
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 909
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1963
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 452
Składniki
Botwinkę wypłucz i posiekaj. Buraczki cieniutko obierz i pokrój w drobną kostkę. Następnie włóż do garnka i zalej niewielką ilością wody (około pół szklanki). Duś przez 10 minut i odstaw do ostygnięcia.
Kefir i śmietanę dokładnie wymieszaj, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, wsyp szczypiorek, koperek i pokrojone w drobną kostkę ogórki i jajko.
Całość dopraw do smaku solą i pieprzem. Odstaw na kilka godzin do lodówki. Udekoruj natką pietruszki.Źródło: Na żywo