Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chłodnik po polsku"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 104
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2670
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3593
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 528
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 4833
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 104
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2670
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3593
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 528
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 4833
Składniki
Botwinkę wypłucz i posiekaj. Buraczki cieniutko obierz i pokrój w drobną kostkę. Następnie włóż do garnka i zalej niewielką ilością wody (około pół szklanki). Duś przez 10 minut i odstaw do ostygnięcia.
Kefir i śmietanę dokładnie wymieszaj, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, wsyp szczypiorek, koperek i pokrojone w drobną kostkę ogórki i jajko.
Całość dopraw do smaku solą i pieprzem. Odstaw na kilka godzin do lodówki. Udekoruj natką pietruszki.Źródło: Na żywo