Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12109
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 22
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2121
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 214
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12109
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 22
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2121
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 214
Składniki
Buraki gotujemy w mundurkach . Obieramy ścieramy na grubych oczkach tarki zalewamy 1/2 objętości soku z cytryny. Do garnka wlewamy wodę dodajemy buraki, cukier, sól, pieprz zagotowujemy.Odstawiamy do wystudzenia. Jogurt dodajemy do buraków jak również drobno pokrojony szczypior i koper - do lodówki. Gotowe