Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8473
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2967
Polecam.
Odsłon: 1723
Polecam.
Odsłon: 497
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8473
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2967
Polecam.
Odsłon: 1723
Polecam.
Odsłon: 497
Składniki
Buraki gotujemy w mundurkach . Obieramy ścieramy na grubych oczkach tarki zalewamy 1/2 objętości soku z cytryny. Do garnka wlewamy wodę dodajemy buraki, cukier, sól, pieprz zagotowujemy.Odstawiamy do wystudzenia. Jogurt dodajemy do buraków jak również drobno pokrojony szczypior i koper - do lodówki. Gotowe