Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chłodnik z zielonego groszku"
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456843
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1235
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2107
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 510
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456843
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1235
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2107
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 510
Składniki
Umyj i osusz miętę. Oberwij z łodyżek listki.
Obierz cebulę i pokrój ją w bardzo drobną kostkę.
Stop w rondelku masło i wrzuć do niego cebulę. Zeszklij ją.
Wlej do rondla bulion, zagotuj, a następnie dodaj groszek. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu ok. 10-15 minut.
Dodaj serek i połowę listków mięty, dopraw do smaku solą i pieprzem, zagotuj.
Ostudź zupę i przetrzyj ją przez sito.
Na gorącą patelnię wrzuć pokrojony w paski bekon. Smaż przez dwie minuty z każdej strony. Usmażony na złoto wyjmij i połóż na talerz wyścielony papierowym ręcznikiem, żeby obciekł tłuszcz.
Schłodź zupę w lodówce przynajmniej przez dwie godziny.
Tuż przed podaniem udekoruj listkami mięty i plasterkami bekonu.Źródło: Tele Tydzień