Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chłodnik z zielonego groszku"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3782
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 623
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3815
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 716
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3782
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 623
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3815
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 716
Składniki
Umyj i osusz miętę. Oberwij z łodyżek listki.
Obierz cebulę i pokrój ją w bardzo drobną kostkę.
Stop w rondelku masło i wrzuć do niego cebulę. Zeszklij ją.
Wlej do rondla bulion, zagotuj, a następnie dodaj groszek. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu ok. 10-15 minut.
Dodaj serek i połowę listków mięty, dopraw do smaku solą i pieprzem, zagotuj.
Ostudź zupę i przetrzyj ją przez sito.
Na gorącą patelnię wrzuć pokrojony w paski bekon. Smaż przez dwie minuty z każdej strony. Usmażony na złoto wyjmij i połóż na talerz wyścielony papierowym ręcznikiem, żeby obciekł tłuszcz.
Schłodź zupę w lodówce przynajmniej przez dwie godziny.
Tuż przed podaniem udekoruj listkami mięty i plasterkami bekonu.Źródło: Tele Tydzień