Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chłodnik z zielonego groszku"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 140
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 115
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1043
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 140
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 115
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1043
Składniki
Umyj i osusz miętę. Oberwij z łodyżek listki.
Obierz cebulę i pokrój ją w bardzo drobną kostkę.
Stop w rondelku masło i wrzuć do niego cebulę. Zeszklij ją.
Wlej do rondla bulion, zagotuj, a następnie dodaj groszek. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu ok. 10-15 minut.
Dodaj serek i połowę listków mięty, dopraw do smaku solą i pieprzem, zagotuj.
Ostudź zupę i przetrzyj ją przez sito.
Na gorącą patelnię wrzuć pokrojony w paski bekon. Smaż przez dwie minuty z każdej strony. Usmażony na złoto wyjmij i połóż na talerz wyścielony papierowym ręcznikiem, żeby obciekł tłuszcz.
Schłodź zupę w lodówce przynajmniej przez dwie godziny.
Tuż przed podaniem udekoruj listkami mięty i plasterkami bekonu.Źródło: Tele Tydzień