Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chrupiąca tarta ze szparagami"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2535
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 613
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 207
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 765
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2535
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 613
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 207
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 765
Składniki
Mąkę wymieszaj z posiekanym masłem, dodaj wodę oraz sól. Ciasto zagnieć, schłodź w lodówce, po czym rozwałkuj i wylep nim naczynie do tarty. Ponakłuwaj je widelcem, by równo się upiekło, a następnie wstaw na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
Obrane i umyte szparagi pokrój i ugotuj w osolonym wrzątku.
Jajka wbij do śmietany, dodaj starty ser żółty, sól oraz pieprz. Całość wymieszaj.
Na upieczonym cieście rozłóż równomiernie szparagi i zalej je masą śmietanową. Ponownie wstaw tartę do piekarnika i piecz jeszcze 20 minut.Źródło: Kurier TV