Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chrupiąca tarta ze szparagami"
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7662
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2814
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7662
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2814
Składniki
Mąkę wymieszaj z posiekanym masłem, dodaj wodę oraz sól. Ciasto zagnieć, schłodź w lodówce, po czym rozwałkuj i wylep nim naczynie do tarty. Ponakłuwaj je widelcem, by równo się upiekło, a następnie wstaw na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
Obrane i umyte szparagi pokrój i ugotuj w osolonym wrzątku.
Jajka wbij do śmietany, dodaj starty ser żółty, sól oraz pieprz. Całość wymieszaj.
Na upieczonym cieście rozłóż równomiernie szparagi i zalej je masą śmietanową. Ponownie wstaw tartę do piekarnika i piecz jeszcze 20 minut.Źródło: Kurier TV