Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chrupiąca tarta ze szparagami"
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414224
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2262
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414224
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2262
Składniki
Mąkę wymieszaj z posiekanym masłem, dodaj wodę oraz sól. Ciasto zagnieć, schłodź w lodówce, po czym rozwałkuj i wylep nim naczynie do tarty. Ponakłuwaj je widelcem, by równo się upiekło, a następnie wstaw na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
Obrane i umyte szparagi pokrój i ugotuj w osolonym wrzątku.
Jajka wbij do śmietany, dodaj starty ser żółty, sól oraz pieprz. Całość wymieszaj.
Na upieczonym cieście rozłóż równomiernie szparagi i zalej je masą śmietanową. Ponownie wstaw tartę do piekarnika i piecz jeszcze 20 minut.Źródło: Kurier TV