Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chrupiące grzanki z pastą z fasoli i pomidorem"
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1204
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38523
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1292
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1204
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38523
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1292
Składniki
4 porcje • : 10 min • pieczenie: 5 min • 354 kcal/porcja • 3 zł/porcja
Odcedź fasolkę. Zmieszaj ją w misce z jogurtem i zmiksuj na gładki krem.
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Ułóż kromki chleba na półce, skrop je olejem i podpiecz (5 minut).
Wyjmij grzanki z piekarnika, posmaruj je pastą z fasolki. Następnie na każdej grzance ułóż listki rukoli i po plastrze pomidora. Fetę rozgnieć widelcem i posyp nią grzanki. Oprósz grubo zmielonym czarnym pieprzem. Podawaj, póki gorące.
Pastę możesz też zrobić z czerwonej fasolki (również z puszki). Zmiksuj ją z rodzynkami, orzechami i olejem.Źródło: Olivia