Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chrupiące kiełbaski"
Faszerowany szczupak na Wigilię? Czemu nie! To niezwykle ciekawa i efektowna...
Odsłon: 2103
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 704
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 3844
Faszerowany szczupak na Wigilię? Czemu nie! To niezwykle ciekawa i efektowna...
Odsłon: 2103
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 704
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 3844
Składniki
W kubku lub salaterce wymieszaj dokładnie olej z musztardą sarepską. Dodaj keczup oraz powidła śliwkowe (zamiast nich możesz użyć miodu). glazury starannie połącz, dopraw solą i pieprzem.
Kiełbaski ponacinaj gęsto w krateczkę, uważając, aby nie przeciąć całej kiełbaski. Posmaruj je obficie przyrządzoną glazurą (używaj pędzelka lub specjalnej miotełki).
Układaj na ruszcie i grilluj, obracając co pewien czas, 10-15 minut. Podawaj na stół razem z ogórkami kiszonymi.
czas 20 min; porcja – 370 kcal, cena 2,10 złŹródło: Świat kobiety