Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chrupiące kiełbaski"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9563
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 193
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20829
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9563
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 193
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20829
Składniki
W kubku lub salaterce wymieszaj dokładnie olej z musztardą sarepską. Dodaj keczup oraz powidła śliwkowe (zamiast nich możesz użyć miodu). glazury starannie połącz, dopraw solą i pieprzem.
Kiełbaski ponacinaj gęsto w krateczkę, uważając, aby nie przeciąć całej kiełbaski. Posmaruj je obficie przyrządzoną glazurą (używaj pędzelka lub specjalnej miotełki).
Układaj na ruszcie i grilluj, obracając co pewien czas, 10-15 minut. Podawaj na stół razem z ogórkami kiszonymi.
czas 20 min; porcja – 370 kcal, cena 2,10 złŹródło: Świat kobiety