Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chrupiące placki ziemniaczane z boczkiem i marchewką"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117949
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8348
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3102
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2061
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1517
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117949
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8348
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3102
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2061
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1517
Składniki
Na rozgrzany olej wrzuć pokrojony w kostkę boczek i posiekane cebule. Całość podsmaż. Gdy boczek się zrumieni, przełóż wszystko do miseczki i odsącz z nadmiaru tłuszczu.
Ziemniaki i marchewkę zetrzyj na tarce. Do tej samej miski dodaj wystudzony boczek z cebulką, jajka, mąkę, sól i pieprz. Wszystko wymieszaj.
Na rozgrzany olej wykładaj niewielkie porcje masy, formując placuszki. Smaż na złoto na średnim ogniu. Odsącz z nadmiaru tłuszczu. Podawaj z kleksem kwaśnej śmietany.Źródło: Na żywo