Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chrupiący dorsz"
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 191
Idealna na wigilię i święta
Odsłon: 285
Smaczna domowa pieczeń z mięsa mielonego drobiowo- wieprzowego idealna na cie...
Odsłon: 2051
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 191
Idealna na wigilię i święta
Odsłon: 285
Smaczna domowa pieczeń z mięsa mielonego drobiowo- wieprzowego idealna na cie...
Odsłon: 2051
Składniki
ok. 75 minut
Rybę umyć i osuszyć. Oprószyć solą, pieprzem, papryką, skropić sokiem z cytryny, owinąć folią spożywczą, odstawić do lodówki na ok. 1 godzinę. Schłodzoną rybę odwinąć z folii, podzielić na kawałki. Każdą porcję obsypać mąką, odstawić.
Jajka rozkłócić w misce. Kawałki ryby maczać w masie jajecznej, dokładnie obtoczyć w rozsypanej na talerzu bułce tartej, czynność powtórzyć. Dorsza smażyć w głębokim tłuszczu (musi być dobrze rozgrzany), osączyć na ręczniku papierowym.
Jogurt grecki wymieszać z majonezem, solą, pieprzem, cukrem, umytą i drobno posiekaną natką pietruszki oraz obranym i przeciśniętym przez praskę czosnkiem (sos można też zmiksować), schłodzić. Podawać z gorącymi kawałkami dorsza.Źródło: Twoje Imperium