Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chrupiący dorsz"
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457176
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1319
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2170
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 534
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457176
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1319
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2170
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 534
Składniki
ok. 75 minut
Rybę umyć i osuszyć. Oprószyć solą, pieprzem, papryką, skropić sokiem z cytryny, owinąć folią spożywczą, odstawić do lodówki na ok. 1 godzinę. Schłodzoną rybę odwinąć z folii, podzielić na kawałki. Każdą porcję obsypać mąką, odstawić.
Jajka rozkłócić w misce. Kawałki ryby maczać w masie jajecznej, dokładnie obtoczyć w rozsypanej na talerzu bułce tartej, czynność powtórzyć. Dorsza smażyć w głębokim tłuszczu (musi być dobrze rozgrzany), osączyć na ręczniku papierowym.
Jogurt grecki wymieszać z majonezem, solą, pieprzem, cukrem, umytą i drobno posiekaną natką pietruszki oraz obranym i przeciśniętym przez praskę czosnkiem (sos można też zmiksować), schłodzić. Podawać z gorącymi kawałkami dorsza.Źródło: Twoje Imperium