Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chrupiący dorsz"
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 1075
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 561
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 1075
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 561
Składniki
ok. 75 minut
Rybę umyć i osuszyć. Oprószyć solą, pieprzem, papryką, skropić sokiem z cytryny, owinąć folią spożywczą, odstawić do lodówki na ok. 1 godzinę. Schłodzoną rybę odwinąć z folii, podzielić na kawałki. Każdą porcję obsypać mąką, odstawić.
Jajka rozkłócić w misce. Kawałki ryby maczać w masie jajecznej, dokładnie obtoczyć w rozsypanej na talerzu bułce tartej, czynność powtórzyć. Dorsza smażyć w głębokim tłuszczu (musi być dobrze rozgrzany), osączyć na ręczniku papierowym.
Jogurt grecki wymieszać z majonezem, solą, pieprzem, cukrem, umytą i drobno posiekaną natką pietruszki oraz obranym i przeciśniętym przez praskę czosnkiem (sos można też zmiksować), schłodzić. Podawać z gorącymi kawałkami dorsza.Źródło: Twoje Imperium