Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chrzanowe roladki schabowe"
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 560
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 560
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Kotlety myję, dość mocno rozbijam. Posypuję przyprawami, smaruję z jednej strony chrzanem. Filet kroję w kostkę, a pieczarki siekam. Oba przekładam do miski razem z mięsem mielonym i marchewką z pieczarek. Przyprawiam do smaku solą, pieprzem, majerankiem i chrzanem. Wyrabiam jednolitą masę.
Na każdy plaster schabu nakładam porcję farszu i zwijam w roladkę (tak jak gołąbki). Roladki posypuję przyprawami. Na patelni rozgrzewam niewielką ilość oleju, obsmażam roladki na rumiano ze wszystkich stron. Dodaję obroną i pokrojoną w piórka cebulę. Smażę, aż cebula lekko się zrumieni. Wlewam wtedy ok. 1 szkl. gorącej wody, dodaję sól, pieprz i sporo majeranku. Przykrywam naczynie pokrywką, zmniejszam ogień i gotuję ok. 20 min (na koniec sos można ew. zagęścić).
ok. 50 min. Porcja kosztuje ok. 3,80 zł. Porcja zawiera ok. 550 kcal.Źródło: Tina