Do góry

Dania główne Przepis na:

Chrzanowe roladki schabowe

Chrzanowe roladki schabowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 2230 Ocena: 19008

Dodano:

Odsłon: 2

Smaczny pomysł na "Chrzanowe roladki schabowe"

Składniki

  • Zakupy podstawowe: 4 plastry schabu wieprzowego o grubości 1 cm
  • 25 dag mięsa mielonego wieprzowego (najlepiej z łopatki )
  • 10 dag filetu z kurczaka
  • 12 małych pieczarek marynowanych
  • 1 cebula
  • 1 łyżka marchewki z marynowanych pieczarek
  • olej. Przyprawy: sól
  • pieprz
  • chrzan tarty
  • majeranek do smaku
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Chrzanowe roladki schabowe

Przygotowanie

  1. Kotlety myję, dość mocno rozbijam. Posypuję przyprawami, smaruję z jednej strony chrzanem. Filet kroję w kostkę, a pieczarki siekam. Oba przekładam do miski razem z mięsem mielonym i marchewką z pieczarek. Przyprawiam do smaku solą, pieprzem, majerankiem i chrzanem. Wyrabiam jednolitą masę.

  2. Na każdy plaster schabu nakładam porcję farszu i zwijam w roladkę (tak jak gołąbki). Roladki posypuję przyprawami. Na patelni rozgrzewam niewielką ilość oleju, obsmażam roladki na rumiano ze wszystkich stron. Dodaję obroną i pokrojoną w piórka cebulę. Smażę, aż cebula lekko się zrumieni. Wlewam wtedy ok. 1 szkl. gorącej wody, dodaję sól, pieprz i sporo majeranku. Przykrywam naczynie pokrywką, zmniejszam ogień i gotuję ok. 20 min (na koniec sos można ew. zagęścić).

  3. ok. 50 min. Porcja kosztuje ok. 3,80 zł. Porcja zawiera ok. 550 kcal.

    Źródło: Tina

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń