Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 868
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 421
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15241
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1868
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 868
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 421
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15241
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1868
Składniki
Drożdże wymieszać z 2 łyżkami mleka lub wody (suszone dodajemy do mąki) i odstawić na ok. 5 min. Do miski przesiać mąkę. Gdy drożdże wyrosną połączyć je z mąką. Dodać resztę mleka i sól. Wyrobić gładkie, sprężyste ciasto. Uformować kulę, posmarować połową oliwy, opruszyc mąką, przykryć śiereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Resztą oliwy wysmarować blechę (dużą z pieca) i oprószyć mąką. Po wyrośnięciu ciasto zagnieść kilka razy, rozwałkować i wyłożyć na formę. Można zostawić do lekkiego wyrośnięcia lub od razu obłożyć dodatkami. Jako podkład pod składniki polecam szybki sos: -1/3 kostki rosołowej rozpuścić w 3/4 szklanki wody - dodać kilka łyżeczek koncentratu pomidorowego - doprawić ziołami Wszystko roazem zagotować.